To je to što me zanima!

Josipović tvrdi: Registar branitelja iscurio iz Vlade

Ovo što je objavljeno je duda varalica. Ovo je reducirana tražilica iz 2006. kojom se samo unosi nemir među branitelje i građane, kaže Josipović
Vidi originalni članak

Predsjednik Josipović potvrdio je kako je on savjetovao blogera Marka Rakara da se javi njegovom savjetniku Perkoviću. Rakar se u e-mailu predsjedniku žalio da ga se sumnjiči za objavu Registra, pa mu je iz Ureda predsjednika savjetovano da se javio policiji, što je Rakar kao uzoran građanin, kaže Josipović, i učinio. Na optužbe Josipa Đakića, predsjednika HVIDRA-e, da je Registar procurio iz Ureda predsjednika, Josipović je odgovorio: ' Samo neka Đakić upire prstom'. Josipović je ponovio kako je objavljen samo dio Registra.
 - Ovo što je objavljeno je duda varalica. Ovo je reducirana tražilica iz 2006. kojom se samo unosi nemir među branitelje i građane jer nije kompletan - zaključio je šef države. Dodao je i kako Ured predsjednika nikada nije imao podatke iz Registra, pa ih Ured nije ni mogao objaviti.
  - Ti podaci su iscurili iz Vlade, jednog ili drugog ministarstva i tamo treba tražiti onoga tko je te podatke stavio na internet. A stavio ih je očito s namjerom da okrivi nekoga druga - rekao je Josipović. Slaže se s premijerkom Kosor da je objava dijela Registra dijelo paraobavještajnog sustava.
- S tim da se to paraobavještajno podzemlje traži na krivom mjestu, po mom sudu. To nije Rakar nego netko drugi. Zaista pozivam policiju i DORH da to istraži - izjavio je. Ponovno je od Vlade i Sabora zatražio da donesu propise i objave Registar branitelja. Najavio je da će na tome ustrajati za cijelog svog mandata.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • lautas 08.04.2010.

    tko tu koga j.e.b.e

  • plavi cvijet 08.04.2010.

    Ako je iz 2006 godine, onda nema onih 150.000 naknadno upisanih, tako sam barem shvatila.

  • JEGENDA 08.04.2010.

    On stalno nešto poziva, smotan si ko k.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare