To je to što me zanima!

Predsjednica Litve: U Hrvatsku ne ulažemo zbog korupcije

Josipović i Dalia Grybauskaite složili su se kako dvije zemlje žele ulagati, no litavska predsjednica je istaknula da su njihovi prijašnji pokušaji propali
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović sastao se u ponedjeljak s litvanskom predsjednicom Daliom Grybauskaite u gradu Vilniusu. Oboje su istaknuli da su zainteresirani za uzajamna ulaganja. Josipović je novinarima rekao da je hrvatska Vlada osmislila novi plan kako bi ulaganje u Hrvatsku bilo neometano. Dodao je da Hrvatskoj dobro dođu investicije zbog gospodarskog ali i političkog razvoja. Litavska predsjednica rekla je da želi Hrvatsku što prije vidjeti u Europskoj uniji i da Litva želi ulagati u Hrvatsku, no napomenula je da je nekoliko pokušaja propalo te da je vrlo bitno da se provede borba protiv korupcije kako bi poslovi mogli početi. Predsjednica je rekla da Litva želi postati nestalna članica UN-a i da u tome ima potporu Hrvatske. Josipović je rekao i kako u regiji već nekoliko godina vladaju novi duh i atmosfera jer sve zemlje dijele zajedničke interese i želju za ulaskom u EU. Dodao je i kako granična pitanja sa Slovenijom, BiH i Crnom Gorom ne predstavljaju prijetnju sigurnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • protuha 28.03.2011.

    Ajde kad te otkanta jedna Rusija,ali kad to doživiš od Litve onda je to poniženje...

  • gorski1 28.03.2011.

    Pazi samo koja bi to velika ulaganja bila iz jedne litve , k tome jos kad ti sa nama posla nece imat onda znamo na koji nivo su nas ovi nasi vrli kvazipoliticari doveli , sramota, a ti jusipovicu ako hoces na put oko svijeta , onda si ga plati iz svoga dzepa , mi smo se dosta naplacali i tebe i ostale ti bande lopova.

  • pacijent 28.03.2011.

    ko jos zeli imati posla sa nama kad svakog prevarimo i lazemo !!nas mentalitet je mafijaski i dok tako razmisljamo balkanski nitko nece imati posla sa nama pogotovo zapadnjaci!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare