To je to što me zanima!

Josipović: Najbolje je da prvo budu izbori pa EU referendum

Predsjednik Ivo Josipović je posjetio Novu Gradišku i otvorio dva nova proizvodna pogona. Obje tvrtke novim investicijama osigurale su nova radna mjesta u tom kraju
Vidi originalni članak

Nisam razumio da Vlada inzistira da izbori budu prije referenduma  o ulasku u EU. Ja ističem svjoje stanovište naravno ne sugerirajući ni jednu stranku iz vladajuće grupacije ni oporbe. Smatram da bi za Hrvatsku, a i za ishod referenduma bilo bolje da se prvo provedu izbori i da onad Vlada koja bude izabrana bez opterećenja izbornim bitkama zajedno s oporbom i građanima izbori uvjerljiv rezultat referenduma. Za mene nije dovoljan samo pozitivan ishod, želim da to bude uvjerljiv rezultat refernduma. Uvjeren sam da će gospođa Kosor krajem lipnja uz prethodni dogovor s koalicijskim partnerima objaviti datum izbora - rekao je predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak u Novoj Gradiški.

Josipović je posjetio Novu Gradišku i otvorio dva nova proizvodna pogona. Uz liniju za proizvodnju masivnih podnih obloga Drvnoj industriji Nova Gradiška investiciju  vrijednu oko 16 milijuna kuna, otvorio je i novi pogon za proizvodnju tjestenine tvrtke Clarum u industrijskoj zoni Nova Gradiška koja je u drugu fazu izgradnje uložila 5,8 milijuna kuna. Obje tvrtke novim investicijama osigurale su nova radna mjesta u posrnulom gospodarstvu novogradiškog kraja.

- Ovakvi primjeri daju vjeru u hrvatske proizvođače i pokazuju kako se može očekivati još snažniji razvoj kada Hrvatska postane punopravna članica EU - rekao je Josipović i dodao da razvoj posla ne vode političari nego gospodarstvenici te kako hrvatsko gospodarstvo ima dobre izglede na tržištu EU.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • davidenko 16.06.2011.

    10 IDEJA ZA POBJEDU HDZ-a NA IZBORIMA=) nastavak 7 - u izbornoj kampanji podijeliti Hrvatsku po regijama (ne izbornim jedinicama) te u svakoj nastojati osigurati prvo pobjedu desnice protiv ljevice a onda HDZ-a. - npr. U Slavoniji je važno da HDZ i HDSSB odnesu pobjedu pred ljevičarskim SDP i njegovim kukurikanima. Kako? Vrijedi ovo za svaku regiju – Prvo HDZ kao pobjednička i najjača hrv.politička stranka pokušava osigurati sama apsolutnu većinu no ako spoznaju da to matematički nije tako oni sami moraju podržati drugu najjaču desnu opciju u toj regiji, konkretno u Slavoniji HDSSB. To jasno ne mora biti formalno ali poticaj mogu dati u nekim obećanjima, novcu, neslužbenoj suradnji raznih oblika. Ako HDZ i HDSSB pobjeđuju u ovoj regiji ( a pobijediti će svakako) na isti način rješavaš slijedeću regiju. - Npr, možda u nekoj regiji se nema jakih persona koje mogu autoritativno ismijavati i razoružati politički jake SDP persone pa onda u Dalmaciji podrži Keruma (potiho i …) da ih on razbaca..pa zajedno s njim (iako su odvojeni) ima se većina nad ljevičarima.. - Bit će tu 5-6 ako ne i 7 jakih desnih čimbenika (HDZ im mora pomoći da narastu i uzmu ono što njima ionako ne bi pripalo) ali HDZ kao najjači među njima opet će imati priliku da Kosor ostane premijerka. HDZ mora konkretno ¨nešto uložiti¨ u svoju desničarsku konkurenciju ako želi ukupnu pobjedu.

  • dom2 15.06.2011.

    Prvo izbori pa EU referendum? Pa borba je vladajučih za EU parlament. Borba za visoku plaču i dnevnice i nije ih briga za narod a kamoli za svoju zemlju. Čekaju nas neredi kao u Grčkoj, Španjolskoj. Ako se slavonska zemlja ne obradi čeka nas glad. Treba otvoriti što više radnih mjesta da budemo samostalni a ne da budemo željni kruha pogotovo uveženog iz drugih zemalja a imamo mogučnosti kod kuće i još hraniti jedan dio EU. Zar smo zaboravili školske dane kada smo sa ponosom isticali našu slavonsku zemlju. Žitnicu Hrvatske. Sve to prepuštamo EU koja će nam ograničiti vlastitu proizvodnju a sa ciljem uvoza robe iz večih EU zemalja. Zato političari molim govorite istinu a ne što narod želi da čuje ali nažalost čuvate svoje fotelje i vodite nas u dužničko robstvo. Zar vam ima nešto važnije od vaše zemlje i naroda?

  • Nesvrstani_1 14.06.2011.

    Prvi put!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare