To je to što me zanima!

Josipović: Ustašofilija se dobro nadopunjuje sa četnikofilijom

Josipović kaže da su za loše odnose Hrvatske i Srbije, koji su najgori od rata, krivi i mediji koji dobro sekundiraju. Ipak smatra da je rječnik medija u Srbiji tvrđi nego onih kod nas
Vidi originalni članak

Bivši hrvatski predjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji "jako dobro dopunjuju" i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.

"Pošten odnos među dvijema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj", izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom "Neželjena baština" za koji je skladao glazbu.

Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije "najgori od rata", dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji.

"Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj", istaknuo je.

Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se "jako dobro dopunjuju".

Bivši predsjendik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču sa ustaškiim pozdravom u Jasenovcu

Idi na 24sata

Komentari 112

  • buldozderoo 14.05.2017.

    Pa otac ti je bio zlocinac koji je ubijao neduzne hrvate,a ti te hrvati izabrali za presjednika,i hrvati hoce da im je dobro,dok im se kosti pradjedova okrecu u grobu dobro hrvatima ne ce bit.

  • adika 12.05.2017.

    A jesi im rekao kako u hrvatskoj uveo muzikarinu da možeš naplatiti svoju svirku, pa sada ljudi ne smiju ni na ulici pjevušiti ili fićkati pjesmu jer im prijeti tvoj zakon o naplati muzikarine.Ali sve u tvom interesu

  • todor strasni 12.05.2017.

    Krivi su mediji? Eh, jesam naivan, ja sam mislio da su krivi Vukovar, Osijek, Slavonski Brod, Zagreb, Karlovac, Šibenik, Split, Dubrovnik i neka mi zaista oproste svi ostali, jednom jer je tužno nabarajati a drugo što nikako ne bi stali u ove "kućice". Hvala g bivši predsjednik. Sa radošću konstatiram da ste s razlogom izletili iz fotelje. A kako ste prijatelj ravnovjesja krivde rado bih da kakvi dva desetljeća boravite u Boegradu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare