To je to što me zanima!

Josipović: Vjerojatno neću dati potpis za referendum

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik je obišao kampus na Borongaju te je doručkovao štrukle i kolače. Držanjem na distanci želi si ostaviti priliku da sudjeluje u pregovorima
Vidi originalni članak

Borongaj je ključan za razvoj obrazovanja u Zagrebu. Cilj je da se mladi ljudi ne školuju za burzu nego za posao, rekao je predsjednik Ivo Josipović. Posjetio je Znanstveno-učilišni kampus Borongaj u Zagrebu i sastao se s predstavnicima Studentskog zbora. Prošetao je kampusom i doručkovao štrukle i kolače. Predsjednik kaže kako još razmišlja hoće li se potpisati za referendum.
- Vjerojatno neću jer držim da je funkcija predsjednika Republike ekvidistanca i zalaganje za pravedno rješenje cijelog problema vezanog uz Zakon o radu, a sebi želim otvoriti mogućnost sudjelovanja u pregovorima - kaže Josipović. Na Borongaju je bio i ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Rekao je da planovi za kampus još nisu zadovoljeni, ali oni ostaju isti.
- Nije bilo realno očekivati da će se svi fakulteti preseliti za dvije ili tri godine - objašnjava ministar. U idućih nekoliko godina u kampusu bi uz tri postojeća, trebalo biti još pet fakulteta. Ondje će graditi i studentski dom.
- Planiramo prodati dom na Lašćini, koji je na vrlo atraktivnoj lokaciji. Tim novcem namjeravamo na Borongaju sagraditi studentski dom s 2000 mjesta - kaže Fuchs.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • stari mudrac 15.06.2010.

    a što se tiče mornaričke klape na koncertu za generale, tu josipović ne smije biti suzdržan.

  • rođin rođo1 15.06.2010.

    jel to onaj koji je rekao da će biti predsjednik svih građana hrvatske?sva sreća da te nisam birao pa me uopće ne iznenađuje tvoja sebičnost.

  • drug Tito_1 15.06.2010.

    Kao fol neće, al se svim srcem zalaže za parazitske državne službenike kojih ima 75% viška!

Komentiraj...
Vidi sve komentare