To je to što me zanima!

Josipovićeva poslanica: Svima želi mir, ljubav i zajedništvo

Predsjednik je u novogodišnjoj poslanici poželio da iduća godina bude bolja od prethodne - da bude godina u kojoj će krenuti gospodarski oporavak i prosperitet
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović obratio se novogodišnjom poslanicom hrvatskim građankama i građanima te poželio da im novogodišnji blagdani odišu mirom, zajedništvom i ljubavlju ističući da su te vrijednosti dragocjeni kapital, na temelju kojega se može graditi budućnost.

- Danas govorim o univerzalnim i humanim vrijednostima, koje nam predstavljaju i ovi blagdani čija simbolika uvijek ponovno budi vjeru u budućnost, budi optimizam, taj 'čarobni začin' bez kojega nema pomaka nabolje - poručio je Josipović.

Naglasio je kako želi da iduća godina u Hrvatskoj bude bolja od prethodne. 

- To je ono što u idućoj godini želimo Hrvatskoj: da bude bolja od prethodne. Godina u kojoj ćemo pokrenuti gospodarski oporavak, prosperitet i razvoj. Ostvariti poduzetnički uzlet, nova ulaganja, nova radna mjesta, osobito za mlade ljude. Vratit ćemo povjerenje u institucije, smanjiti korupciju, a povećati sigurnost i stabilnost za sve nas. Želimo još više standarde ljudskih prava i ekološki svjesniju, zeleniju Hrvatsku - rekao je.

Hrvatski predsjednik ustvrdio je da je dugotrajna gospodarska kriza u kojoj se nalazi Hrvatska praćena krizom društvenih vrijednosti, a time i krizom demokracije.

- Kada se ne vidi budućnost, ljudi se lako okreću prošlosti. U takvim vremenima, opasnosti isključenja, mržnje, netolerancije i radikalizma uvijek ostaju latentno prisutni - navodi Josipović i ističe kako je demokracija zalog naše budućnosti.

- Sugrađanke i sugrađani! Imajmo više povjerenja jedni u druge, bez obzira na postojeće različitosti. Ne zaboravimo da su najvažniji nacionalni ciljevi iznad interesa dnevne politike. Gradimo, a ne razgrađujmo. Njegujmo dijalog i toleranciju u međusobnom komuniciranju na osobnoj i društvenoj razini. Kada razgovaramo, neka nam polazište budu dobrohotnost i uzajamno uvažavanje. Kada se natječemo, neka nam kriteriji budu kvaliteta, ozbiljnost i savjest. Učinimo to za budućnost, jer sloboda koju smo izborili i naša Domovina, to zaslužuju! To je cilj vrijedan truda, jer kako je pisao Matoš, 'bez toga je cilja smiješno hrvatski pisati, smiješno možda i živjeti. Treba ljubiti svoju energiju, svoju budućnost; svoj jezik dobra - neizvediva bez sloge i zajedničkog stupanja - poručio je Josipović poželjevši svima zdravlje, ljubav i sreću u sljedećoj godini.

- Neka nam je svima sretna i uspješna 2015. godina - poželio je građankama i građanima predsjednik Josipović u svojoj novogodišnjoj poslanici.

Idi na 24sata

Komentari 290

  • predati perkovica njemackoj 01.01.2015.

    Ovako, zamolio bi urednika ovog portala da mene prvog iskljuci jer sam ppokusao sam pa nije islo jer ovo nije nikakav demokratski portal gdi covik moze iznjet svoje stajaliste..Dok 24sata se bori za slobodu govora , na ovom portalu izadje necije misljenje samo nakon cenzure urednika .U demokratskim zemljama Kralja gadjaju tortom u lice i nikom nista,a na 24 sata nesmijes reci svoje miljenje.Molio bi sve clanove koji razmisljaju ovako/ ako ovaj tekst prodje cenzuru pa izadje i uspijete ga procitat/ da napuste ovaj jednostranacki porta, pa ima pun k.rac.portala gdj covik moze slobodno pisat zelim vam malo bolji rad u buducnosti

  • dobitak 01.01.2015.

    malo i mi čemo čestitat ali ne tebi

  • jozabroz 01.01.2015.

    tvoja "nadanja" se ponavljaju predugo,,trebas pocet pakirat kofere,, ti i tvoj "blizi kabinet"))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare