To je to što me zanima!

Afera HAC: Sapunar je priznao 'pranje' novca, pritvorili su ga

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sapunar je službeno uhićen u subotu malo prije 22 sata nakon što se u pratnji svojih odvjetnika Veljka Miljevića i Gordana Pregleja sam javio u policijski USKOK
Vidi originalni članak

Bivšem financijskom direktoru HAC-a, Josipu Sapunaru određen je jednomjesečni istražni zatvor. Nakon ročišta sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog USKOK-a, da bi osumnjičeni mogao utjecati na svjedoke, pa mu je odredio pritvor. Odbio je, međutim, prijedlog da bi osumnjičeni na slobodi mogao ponoviti djelo, na što će USKOK podnijeti žalbu. 

'Sapunar nije uskratio odgovor ni na jedno pitanje istražitelja'

Podsjetimo, Sapunar je ujutro s lisicama na rukama doveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Pratilo ga je dvoje policajca, a lisice na rukama prekrivao je jaknom. 

Raspričao se pred sucem

Nakon gotovo tri sata,  nešto prije 13 sati, završilo je ispitivanje, a Sapunarov odvjetnik Veljko Miljević rekao je kako je njegov klijent iznio obranu, te da nije uskratio odgovor ni na jedno pitanje. Dodao je kako je Sapunar znatno umanjio kriminalnu količinu koju mu stavljaju na teret.

Sumnjiče ga da je oprao 5 milijuna kuna

Sapunara su uhitili zbog sumnje da je 5 milijuna eura oprao preko tvrtki osumnjičenog iz najnovije afere HGK, Igora Premilovca. U nedjelju u poslijepodnevnim satima Sapunar je s istražiteljima došao u Hrvatske autoceste gdje su pregledavali dokumente. 

On je i prije tri godine bio u pritvoru zbog afere Fimi Media, a za slučaj Fimi Media u HAC-u teško je teretio Božidara Kalmetu. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • leonaleonic 22.10.2013.

    Prirodno je da jedan sapunar pere sve, pa tako i novac.

  • Rukfas_1 22.10.2013.

    Ajmo sada izvući imena i ostalih pomagača pa da se malo počne rasčišćavat taj šljam iz države. To je jako bitno za budućnost naše djece,oni su svoju djecu ionako već obezbijedili,a naša će rintat kao i mi za ništa.

  • centarfor 22.10.2013.

    poznati sin, poznatog oca (iz afere "stojedinice")

Komentiraj...
Vidi sve komentare