To je to što me zanima!

Jovanka progovorila: Bila sam robinja Titovih slugu

Jovanka Broz u razgovoru za beogradsku Politiku rekla je da i dalje živi 'u inat svojim neprijateljima'. Kaže da je 30 godina u zatvoru iako nije osuđena
Vidi originalni članak

Titova supruga kaže da je bila žrtva ljudi koji su s Titom "radili što su htjeli", ponajprije bivšeg ministra obrane Nikole Ljubičića.
- Ognjen Grković, nekadašnji sekretar generala Nikole Ljubičića, odmah poslije Titove smrti tražio je da potpišem papir na kome piše da sve ostavljam državi, što sam ja odbila. A on mi je prenio Ljubičićevu poruku da šutim i budem sretna što su me ostavili živu - kaže Jovanka. I danas vitalna, kaže da živi "u inat svojim neprijateljima", tvrdi da godinama nema auto jer je "na popravku".
- Ako bih zamolila nekog rođaka da me odveze, morala bih tražiti dozvolu - kaže žena koja je skoro 30 godina u zatvoru iako je nitko nije osudio. Bila je bez dokumenata, državljanstva, osobne karte, slobode kretanja.
- Točno je da dobijam neku apanažu, ali koju i od koga, nikada nisam saznala - kaže Jovanka, žena koju je zdušno mrzio golem broj tadašnjih Titovih suradnika. Nekad je i Tita znala izbezumiti do te mjere da bi se zaključao u kupaonu iza ponoći, i tako dočekivao jutra. Jedne noći on je, u papučama, očajan, pobjegao iz Užičke 15 u Bijeli Dvor, i naredio osiguranju da je više ne pušta k njemu.Jovanka, kaže, zbog njegovih neprijatelja nije mogla dobiti mirovinu. Švicarski političari čude se da nitko iz Hrvatske od vlasti nije tražio otvaranje Titovih tajnih računa u toj zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • miroljubiv 25.05.2009.

    Izmislili su fašiste da se kolju s komunistima,pa ustaše da pomognu fašistima.sad su domoljubi u modi sa švicarskim računima protiv običnog puka koji želi miran život.al to domoljubima ne odgovara,jer žive od tuđeg nemira.David Icke bio je u Zagrebu i nigdje ni slova o posjetu.naša zemlja je zadnja nada da se raskrinka ta iluminatska tvorevina.i Tito je bio dobar sa gmaz engl.kraljicom.slučajno?

  • miroljubiv 25.05.2009.

    To su proročanske riječi,iz socijalizma u kapitalizam,pa iz kapitalizma u fašizam.tko je ove narode s Balkana naučio da šute i da se ne bune? jesmo li bili nečije egipatsko roblje?

  • miroljubiv 25.05.2009.

    Trebali bi se svi dići na noge,sav narod s ovih prostora i stopirati isplatu tog novca,jer je pokraden od naroda sa ovih prostora cijele Juge.blagoslovio Bog Ankicu Lepej sto puta koja je ponijela križ za sve nas i najavila nam istog maršala s istim apetitima.jesmo li shizofren narod potpuno kad opet glasamo za HDZ=SDP koji nam to čine isto poput ova dva ranije spomenuta? drug Tito nije radio,ali se dobro nakrao,kao i svi poslije njega koji samo kopiraju njegov stil.ista pjesma s lovom za oružje od dijaspore,pa kupovina HT-a, itd. itd. itd. komunjare=HDZ prokletstvo Tomislava uživo za narod i državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare