To je to što me zanima!

Jovankina vila na Galiji i vila Kaštel država daje u koncesiju

U koncesiju će i vila Kaštel na Velikom Brijunu. Vile treba obnoviti, a u tvrtki Državne nekretnine vjeruju da bi mogli zaraditi kao i na “Todorićevu” otoku Smokvici
Vidi originalni članak

Otok Galija u Brijunskom arhipelagu i vilu Kaštel na Velikom Brijunu država želi dati u dugoročnu koncesiju, piše Jutarnji list. Na Galiji, čija je površina oko pet hektara, je vila od 110 četvornih metara koju zovu i Jovankinom jer je gospođa Broz navodno tamo odlazila nakon što bi se posvađala s Titom.

U koncesiju će i vila Kaštel na Velikom Brijunu. Vile treba obnoviti, a u tvrtki Državne nekretnine vjeruju da bi mogli zaraditi kao i na “Todorićevu” otoku Smokvici.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • ina67 09.08.2018.

    Jovankina vila? Kome ju je ostavila da država s njom raspolaže? Osim toga jednog dana kad do toga dođe, a doći će kome će pripasti velebna zdanja današnjih političara?

  • Velečasni 1 09.08.2018.

    Pravi vlasnik Briona i svega izgrađenog na tim otocima osim nekih najnovijih zanemarivih objekata su nasljednici Paula Kuperwisora a koji je izgradio Brione uz pomoć Roberta Kocha. Ti nasljednici najvećim dijelom žive u Austriji. Znači, Hrvatska manipulira tuđim vlasništvom. Kao što je nasljednik Gavrilovića povratio nasljedstvo u Petrinji, tako bi nasljednici Briona učiniti. Problem je u najjobičnijoj otimačini balkanskog tipa a koja se provodi od 1918g nad originalno tuđem vlasništvu. Kako je tko dolazio na vlast tako je otimao prethodniku. Židovi domaćoj sirotinji, ustaše židovima, partizani ustašama, HDZ-SDP-IDS svima. Nikad kraja.

  • jožek2 09.08.2018.

    A šta bi bilo sa svim tim Titinim i Jovankinim vilama da su bile upisane u vlasništvo Njihove djece i unučadi', kao što su danas veliki Hrvati sve te nekretnine na Tuškancu i po cijelom Zagrebu odmah prepisali na svoje potomke, i tko im to sad može uzeti, nitko živ a za ove koje je Tito samo ponkad koristio i dan danas se domoljubni lešinari otimaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare