To je to što me zanima!

Jovanović: Imao sam moralnu obavezu tužiti Zdravka Mamića

Svatko tko provodi diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj, zaslužuje da se sankcionira, rekao je prije sjednice Vlade ministar Željko Jovanović
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Željko Jovanović potvrdio je da je podnio tužbu protiv Zdravka Mamića i to zbog diskriminacije. Smatra da se na taj način šalje poruka da u Hrvatskoj govor mržnje i diskriminacija ne mogu biti dozvoljeni, te da za to mora biti sankcija.

- Mislim da je to obveza ne samo mene nego i svih ljudi u Hrvatskoj. Kao građanin, političar, liječnik, osjećam moralnu i društvenu obvezu da se suprotstavim diskriminaciji koja je najveće zlo. Svatko tko provodi diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj, zaslužuje da se sankcionira - rekao je prije sjednice Vlade ministar Jovanović.

'Školske torbe će biti lakše, a udžbenici kvalitetniji'

Osvrnuo se i na nove udžbenike te kazao da su se s nakladnicima dogovorili da od školske godine 2014./2015. školske torbe budu lakše, a udžbenici kvalitetniji. 

 Ustvrdio je da će roditelji u ovom slučaju sigurno proći jeftinije, jer će kompleti biti jeftiniji s obzirom na to da su iz udžbenika izbacili 51 naslov. Kazao je da su izbačene i neke radne bilježnice i zbirke za koje su procijenili da ne doprinose kvaliteti.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • kakogod 26.05.2013.

    uvijek, ama baš uvijek svi zaboravljaju notornu činjenicu da je mamić na onom radiju izvrijeđao jovanovića par sati nakon šta je jovanović konstatirao da je iz očitovanja aztn-a jasno da su dinamo i lokomotiva jedan klub, odnosno da su oba mamićeva. mamićevo divljanje nije bilo ni spontano ni luđačko, nego proračunato u cilju odvraćanja pažnje sa sa samoga sebe kao glavnog mafijaškog gazde "hrvatskog" nogometa. njegovo divljanje nema nikakve veze sa srbima ili jovanovićem (to svaki put dokazuje kad posjeti dragi mu beograd i dragu mu srbiju), njegovo divljanje je bilo samo radi njegovih interesa i njegove love, te radi zadržavanja položaja glavnog mafijaškog gazde u nogometnoj močvari.

  • ludom 26.05.2013.

    Koja je to vrsta morala ?

  • stravaxx 25.05.2013.

    kako čovjek bez morala može imati moralnu obvezu

Komentiraj...
Vidi sve komentare