To je to što me zanima!

Jovanović: Režim upisivanja u srednje škole sad je pravedniji

Pri upisu se gleda uspjeh u četiri razreda osnovne škole. 'Sada svako dijete prema svom uspjehu u školi može upisati školu koja odgovara tom uspjehu, kaže ministar
Vidi originalni članak

Ministar Željko Jovanović komentirao je odluku da se pri upisu u srednju školu boduje uspjeh djeteta u četiri posljednja razreda osnovne škole umjesto samo u sedmom i osmom razredu, kao što je bio slučaj do sada.

- Režim se nije postrožio nego je postao pravedniji, tako da svako dijete sukladno svom uspjehu u školi može upisati školu koja odgovara tom uspjehu - rekao je Jovanović. 

'Učenici su bolji u nižim nego u višim razredima'

Na pitanje je li to pravedno prema učenicima koji sada završavaju osnovnu školu i koji su u petom i šestom razredu mislili da će im se pri upisu u srednju školu bodovati ocjene iz sedmog i osmog razreda, odgovorio je da jest, jer je uspjeh učenika, prema statističkim podacima, bolji u nižim nego u višim razredima.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • DA-POPIZDIŠ 04.02.2013.

    možda kad se jednog dana uvedu kamere u sve razrede osnovne škole da se snimi kako se određenim učenicima ocjene poklanjaju,a nekima debelo zakidaju moći ćemo govoriti o pravdi a do tada sigurno ne. nadalje ono što je istinski pravedno bilo to je bilo pisanje testova za upis u srednju,kao što se pišu i za faks.tako se redovno vidjelo da ocijena nije ogledalo znanja,pa tako niti prosjek-gospodine ministre!!! ja svoje dijete ove godine upisujem u srednju,dijete koje se može postavit na trepavice al nemre dobit više od 3 iz hrvatskog.jer tako njegova učiteljic a hoće.pa taman znao tri put više nego netko tko ima 4 ili 5.kako ćete mi to opravdati???predmet koji se gleda u svim školama za upis...ma fuj.MOLIM NATRAG PRIJEMNE ISPITE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU I TO BEZ OBZIRA NA OCJENE.TAKO DA SE VIDI TKO ŠTA ZNA.

  • ROMAN2174 25.01.2013.

    Ministre Jovanoviću, jeste li Vi potomak Ljube Jovanovića Čupe, osnivača zloglasne Crne ruke!

  • zdepar 24.01.2013.

    za dizača utega tražila se snaga mišića a ne mozga

Komentiraj...
Vidi sve komentare