To je to što me zanima!

Odvjetnik s policijom dogovara da ispitaju Juliana Assangea

Švedske vlasti traže Assangea zbog optužbi dvije žene. Odvjetnik tvrdi da će se boriti protiv izručenja jer vjeruju da je konačni cilj da bude predan vlastima u SAD
Vidi originalni članak

Marc Stephens, odvjetnik Juliana Assangea, u ponedjeljak je rekao kako on i njegov klijent dogovaraju susret s britanskom policijom. Švedske vlasti traže da ga ispitaju o optužbama za silovanje i izruče, a britanska je policija nalog primila ranije u ponedjeljak. 

Assange odbacuje sve optužbe, te tvrdi da je to sve politička igra. Njegov odvjetnik tvrdi da će se boriti protiv izručenja jer se boje kako bi to bio početak procesa u kojem bi na kraju bio predan američkim vlastima, piše Independent. Odvjetnik nije rekao kad će ga ispitati, no ispitivanje će biti u Britaniji.

Britanske su se vlasti uključile u cijeli slučaj jer vjeruju kako Assange živi negdje u Velikoj Britaniji, a SKY navodi kako ga je policija spremna uhititi za samo nekoliko sati.

Njegove su internet stranice WikiLeaks u središtu spora o objavljivanju tajnih diplomatskih dokumenata SAD-a. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DirectSt 07.12.2010.

    to je velika faca!

  • sacko 07.12.2010.

    Što ga sad ne uzme kod sebe onaj šu.ak Chavez ili netko tko ne ferma amere....bali si mater, sve sami šup.i....je.o svijet!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare