To je to što me zanima!

Juncker podržao Milanovića: Nudi pomoć Europske unije

Juncker i Milanović složili su se da one koji traže zaštitu od rata, terora i opresija treba tretirati s ljudskim dostojanstvom i u skladu s europskim vrijednostima
Vidi originalni članak

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarali su u petak navečer telefonom.  Raspravili su izbjegličku krizu koja je u tijeku, a posebno izazove s kojima se u ovom trenutku suočava Vlada Republike Hrvatske kao i Europska unija u cjelini, priopćila je Vlada. 

- Predsjednik Juncker potvrdio je svoju osobnu podršku i ponudio tehničku i logističku pomoć EU predsjedniku Vlade Milanoviću u nošenju s trenutnom situacijom.  Složili su se da one koji traže zaštitu od rata, terora i opresija treba tretirati s ljudskim dostojanstvom i u skladu s europskim zajedničkim vrijednostima. Također su naglasili potrebu da sve države članice EU poštuju europsko pravo u potpunosti - stoji u priopćenju.

Obojica su naglasili potrebu da se pojača zaštita vanjskih granica EU kao i pomoć neposrednom susjedstvu te da dođe do brzog napretka u operativnoj solidarnosti između država članica kako bi se nosile s izbjegličkom krizom, na osnovi inicijativa i prijedloga EK od prošlog tjedna.

- Sastanak ministara unutarnjih poslova EU idući utorak trebao bi dovesti do dogovora o najpragmatičnijim i brzo operativnim europskim mjerama.  Predsjednik EK i predsjednik Vlade dogovorili su također da nastave konstruktivne razgovore na marginama neformalnog Europskog Vijeća iduće srijede u Bruxellesu - priopćila je Vlada.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • jozabroz 20.09.2015.

    dali vam je i to milanovic pricao?)))))mislim jer cim je prica o nekakvoj lovi, zna se kako to ide kod njih..)))

  • antijugoslavencina 20.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Voltaire_ 19.09.2015.

    Gospodine ?? Juncker naravno da podrzavate vasu lutku na koncu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare