To je to što me zanima!

Jurčić: Hanfa se treba baviti Kutlinim dionicama

Ljubo Jurčić smatra da način stjecanja dionica nije pitanje Podravke. Zvonimira Mršića čudi što institucije nisu blokirale 10 % dionica Podravke
Vidi originalni članak

Miroslav Kutle je 15. prosinca 2008. sklopio tajni dioničarski ugovor s Dubravkom Žganecom, suvlasnikom Fima Grupe, objavio je Večernji list. Prema ugovoru Kutle i Žganec drže većinski paket dionica Fime, tvrtke koju istražuju USKOK i DORH zbog kupnje dionica Podravke. Dio dionica, navodi se u ugovoru, za njega drži Milan Horvat, koji je nedavno pušten iz pritvora.
- Sada sam pod istragom i za mene je ta priča davno završena, kazao je suvlasnik Fime Milan Horvat. Sumnjiče ga da je član zločinačke skupine koja je namjeravala steći vlasničku kontrolu nad Podravkom.
Žganec je za Večernji rekao da su zasad Ranku Mimoviću prodali samo Fimu Ami, koja drži 10,6 posto dionica Podravke.
- To da je Kutle vlasnik Fima Grupe je stara priča. Zaprepašten sam da institucije nisu blokirale imovinu koja je predmetom kaznenog djela, a to je 10 posto dionica! S njima se trgovalo mimo burze - kaže  gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić. Predsjednik NO Podravke, Ljubo Jurčić kaže da se njihovim dionicama normalno trguje, a sve nadzire Hanfa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • seka58 09.04.2010.

    Pa zar Kutle nije u zatvoru. A , da ipak je ovo Hrvatska.Jebeš naše sudstvo,

  • ribić 09.04.2010.

    Ipak je ono suđenje Kutli bila samo farsa ?

  • vanbračna kći 09.04.2010.

    ZNA SE čiji je Kutle igrač.

Komentiraj...
Vidi sve komentare