To je to što me zanima!

Kad legenda postane stvarnost i djeca počinju naglo nestajati..

Među djecom na Staten Islandu u Americi uvijek je bila živa legenda o Cropseyju koji je s kukom umjesto ruke hvata djecu koju nađe na ulici. I onda su shvatili da to nije izmišljotina
Vidi originalni članak

Odrastavši na Staten Islandu, filmaši Joshua Zeman i Barbara Brancaccio su često slušali o legendi "Cropsey". Za djecu iz susjedstva on je bio odbjegli luđak koji je živio u napuštenoj bolnici za mentalno oboljele i noću bi izlazio i lovio djecu s ulice. Vrebao bi u sjeni i čekao da se pojave.Umjesto ruke je imao kuku i krvavu sjekiru. 


Kada su bili već tinejdžeri, ovaj dvojac je pretpostavio da je Cropsey samo urbana legenda, odnosno da je to tek priča  koja je lukavo smišljena da djecu drži podalje od napuštenih zgrada.

Sve se promijenilo u ljeto 1987. godine kad je misteriozno nestala Jennifer Schweiger (13), djevojčica sa Downovim sindromom. Tada su sva djeca sa Staten Islanda shvatila da je legenda istinita.

Poremećeni Andre Rand bio je pravi Cropsey, luđak koji je ubijao i otimao djecu. Uhićen je i osuđen na 50 godina zatvora. 

Barbara Brancaccio i Joshua Zeman napravili su dokumentarac koji će utjerati strah u kosti svima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kung fu panda 27.02.2016.

    strašno

  • Igor Petak 27.02.2016.

    Koji članak bas da me probudi.

  • Soul Man 27.02.2016.

    fakat je živa legenda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare