To je to što me zanima!

'Kad se male ruke slože': Od otpada uljepšali dvorište vrtića

Novo idejno rješenje, uređenja dvorišta osmislila je zajedno s kolegicom Majom Kljenkom arhitektica Tatjana Liktar Elez čija su djeca također Bajkini štićenici
Vidi originalni članak

Pod motom „Kad se male i velike ruke slože sve se može“ u subotu je u vrtiću Bajka organizirana zajednička radna akcija uređenja dvorišta koji se nalazi u sklopu njihovog  područnog objekta u Humskoj ulici.  

Djeca  i roditelji uz pomoć odgajatelja i drugog vrtićkog osoblja predano su radili kako bi mališani imali što ugodnije mjesto za igru

Novo  idejno  rješenje, uređenja dvorišta osmislila je  zajedno  s kolegicom Majom Kljenkom arhitektica  Tatjana Liktar Elez čija su djeca također Bajkini štićenici.

- Vodeći se ekološkim pristupom za renoviranje su se, između ostalog, koristili i razni otpadni materijali poput starih guma, plastične i kartonske ambalaže, starih  raznobojnih  tkanina, čepova  te drvenih podloga, a koje su vrtiću, uz većinu ostalih potrepština, donirali roditelji - kazala je ravnateljica vrtića Vesna Hrvoj.

Za uzgoj biljaka korišten je i kompost koji su neki roditelji donijeli iz svoje  kućne radinosti. Od starih odbačenih  stvari napravljene su razne interesantne didaktičke igrače

- Naši vrijedni domari su stare gume obojili i od njih napravili pješčanike i cvjetnjake.  Od raznih plastičnih čepova izradili smo glazbene instrumente koje smo objesili po drveću i koji  uz pomoć vjetra proizvode pravu malu prirodnu simfoniju. 

Kartonske kutije poslužile su za izradu vlakića, razne tkanine za izradu šatora, od plastičnih boca  napravljene  su  teglice u kojima  će naši mali  istraživači saditi začinsko bilje o kojem će svakodnevno voditi brigu i uočavati promjene u njihovom rastu - objasnila je Hrvoj.

Istaknula je da vrijedni roditelji koji osim što stvaraju, novu, atraktivniju vizuru vrtićkog dvorišta  razvijaju i ekološku  svijest djece o važnosti ponovne uporabe odbačenih predmeta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zagabrija 26.04.2015.

    Lijepo i korisno provedeni dan. Danas djeca s roditeljima uglavnom vikende provode u trgovačkim centrima i tamošnjim "igraonicama".

  • Sve nas je manje 25.04.2015.

    i samo tako neka nastave razvijati svoju kreativnost u životu će im dobro doći,a u školi se to ne uči,nažalost....

Komentiraj...
Vidi sve komentare