To je to što me zanima!

Kad si gladan nisi svoj: Tijekom Ramazana neće biti razvoda

Tijekom muslimanskoga svetog mjeseca, koji je započeo u subotu, "neki vjernici, jer ne jedu i ne puše, stvaraju probleme u braku te nerijetko donose ishitrene odluke" objasnio je sudac
Vidi originalni članak

Predsjedavajući palestinskih islamskih sudova u nedjelju je odredio sucima da tijekom mjeseca ramazana ne izriču presude o razvodima jer cjelodnevno suzdržavanje od hrane i cigareta u sklopu strogog posta koji nalaže vjera, može rezultirati naglim i nepromišljenim odlukama. 

U priopćenju vrhovnog suca Mahmuda Al Habaša stoji da se njegova odluka temelji na "iskustvu iz ranijih godina". 

Tijekom muslimanskoga svetog mjeseca, koji je započeo u subotu, "neki vjernici, jer ne jedu i ne puše, stvaraju probleme u braku te nerijetko donose ishitrene odluke", objasnio je. 

Da bi se izbjegli takvi slučajevi, zahtjevi za razvodom braka tijekom ramazanskog mjeseca neće se razmatrati. O njima će se odlučivati nakon što post završi. 

Po sudskim podacima, razvodi su među Palestincima sve češći, većinom zbog teških ekonomskih prilika na okupiranim teritorijima gdje su siromaštvo i nezaposlenost gotovo pravilo.

Po službenim podacima tijekom 2015. na području Zapadne obale i u Pojasu Gaze sklopljeno je više od 50.000 brakova, a više od 8000 ih je razvrgnuto. 

O sklapanjima i razvodima brakova na Palestinskim teritorijima odluke smiju donositi isključivo vjerski sudovi. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • dragoi 29.05.2017.

    Kolicina muslica koji lijepe minuse je ogromna. Vidim. Ne zanima me ni ta vjera ni susjedna BiH ni oni. Dapache...zabrinjavajuce. Znaci nema dizanja u zrak mjesec dana, a mozda i ima.....ko ce ga znati

  • dom01 28.05.2017.

    Briga me za njihove brakove ,ali sa muslimanima raditi u vrijeme ramazana je stravicno ,cili dan ne jedu ,ne piju ,pa im slabo ,pa padaju u nesvjest ,pa na bolovanje itd ,i onda moras svoj i njihov posao raditi ,a tek ako se stanuje u istoj zgradi ,pa kad pocmu nocom kuhati ,tavama i loncima lupati ,cilu noc se nemoze spavat ,jer oni jedu oko 4-5h ujutro i cili dan nista

  • 1955 28.05.2017.

    Za vrijeme ramazana se smije ubijati ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare