To je to što me zanima!

Kad te ne ide, onda te ne ide: Sabu čeka još jedna optužnica

Riječ je o optužnici zbog navodnog prisvajanja novca prilikom organizacije ljetovanja vukovarske djece. Uz to, DORH Željka Sabu tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti
Vidi originalni članak

U ponedjeljak će saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo raspravljati o zahtjevu Državnog odvjetništva da se vukovarskom gradonačelniku i SDP-ovom zastupniku Želju Sabi skine zastupnički imunitet kako bi se mogao pokrenuti kazneni postupak

Zahtjev DORH-a stigao je u petak popodne, a riječ je o podizanju optužnice zbog navodnog prisvajanja novca prilikom organizacije humanitarnog ljetovanja vukovarske djece u Crikvenici i Velom Lošinju. 

DORH Sabu tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno tražio da se stranački kadrovi zaposle u vukovarskom društvu "Komunalac".

S obzirom na dosadašnju praksu za očekivati je da će MIP a potom i Sabor najvjerojatnije odoboriti pokretanje još jednog kaznenog postupka protiv Sabe.

Slijede izvanredni izbori u Vukovaru

Sabo je, nakon svoje izjave vijećnicima na sjednici Vijeća u Vukovaru, otišao sa sastanka, a vijećnici su nastavili po dnevnom redu. Donošenje proračuna bila je 35. točka i, kako se i očekivalo, proračun nije izglasan. 

Zakon nalaže da se Gradsko vijeće sada mora raspustiti, te slijedi raspisivanje izvanrednih izbora.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • SlavkoMađarević 29.03.2014.

    nisu samo siromašna djeca neka DORH, provjeri obnovu zelene uluce ,tri ruže kako je njih obnovio i koliko one imaju prometa (asfaltirao je i staze i kolne ulaze ) , a nedaleko na glavnoj (dugoj ulici) kojom djeca idu u školu gaze po vodi i moraju bježati da ih teretnjaci i druga vozila ne špricaju da bi do škole stigli bar donekle suhi. koga je angažirao da bude vodić umirovljenicima i po kojim uvjetima i koliko su naplaćivali i gdje je taj novac? I nešto osobno "ne šalji mi svoja potrčkala da prijete , nego imaj onu stvar pa probaj sam???

  • roki10 29.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ice_man 29.03.2014.

    ovaj covjek je dno dna!! na siromašnoj djeci ic tak krast ? daj se zavuci u mišju rupu i ne izlazi do kraja života

Komentiraj...
Vidi sve komentare