To je to što me zanima!

Kadirov: 'Planiram osnovati vlastitu plaćeničku skupinu'

Ramzan Kadirov, vođa ruske republike Čečenije, rekao je da je impresivne rezultate postigla skupina Wagner i dodao da su privatna vojna poduzeća nužna
Vidi originalni članak

Ramzan Kadirov, vođa ruske republike Čečenije, kazao je u nedjelju da jednoga dana namjerava osnovati vlastitu privatnu vojsku sličnu plaćeničkoj skupini Wagner Jevgenija Prigožina.

Zbog uspona Wagnera i drugih plaćeničkih skupina koje djeluju izvan tradicionalnih ruskih vojnih zapovjednih struktura, diplomati zabrinjava mogućnost da jednog dana te iste skupine ugroze stabilnost Rusije.

RUSKA SKUPINA TRPI GUBITKE Čečen Kadirov odbio Wagnerov prijedlog da radi protiv Rusa?

Kadirov je u objavi na Telegramu napisao da je "impresivne rezultate" postigla skupina Wagner koja zajedno s ruskim vojnicima ratuje protiv Ukrajine, i dodao da su privatna vojna poduzeća nužna.

- Kad završim državnu službu, ozbiljno planiram konkurirati dragom bratu Jevgeniju Prigožinu i osnovati vlastito vojno poduzeće. Mislim da ću uspjeti - kazao je Kadirov koji je na čelu Čečenske republike od 2007.

UVIJEK NA PRVOJ LINIJI Ukrajinka Vasilina (30) Rusima tjera strah u kosti: 'Imam 46 kilograma i znam voziti tenk'

I Kadirov i Prigožin vođe su snaga u Ukrajini koje su većinski neovisne o ruskom vrhovno zapovjedništvu. Oni su čvrsti saveznici predsjednika Vladimira Putina, no nisu se libili kritizirati ruski vojni vrh.

Dvojac je stvorio prešutni savez te su jedan drugoga podupirali u kritiziranju rurskog vojnog zapovjedništva i pozivali na još žustriju borbu.

Gomilaju se dokazi da je Kremlj počeo stišavati Prigožinov prevelik politički utjecaj te mu je naredio da prestane javno kritizirati ministarstvo vanjskih poslova, a državnim medijima preporučio je da u izvješćima izrijekom ne spominju Prigožina i Wagner.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ivanz 21.02.2023.

    Svi moraju biti ružni ko ovaj...😂

  • _vatrogasac_ 19.02.2023.

    Svi zainteresirani da uopće pristupe selekciji, će morati biti aktivni na Tik Toku, morat će imati u vlasništvu barem jedan komad Gucci odjeće. To su prva 2 uvjeta.

  • dam.jan 19.02.2023.

    Evo prilike za putinofile!

Komentiraj...
Vidi sve komentare