To je to što me zanima!

Kafić Bolero je zapalio mladi bjegunac iz zadarskog zatvora

Policija je za bacanje Molotovljevih koktela na kuću u Karinu Gornjem prijavila Ivana Makijenka (23). Lani je zapalio i automobil u vlasništvu HEP-a...
Vidi originalni članak

Mladića koji je 2014. bijegom iz zadarskog zatvora digao na noge dvije policijske uprave koje su ga ganjale kroz dvije županije dok im nije pao u zasjedu, prijavili su za općeopasnu radnju, a ne za zločin iz međunacionalne mržnje.

Policija je utvrdila da je Ivan Makijenko sredinom ožujka u dva sata bacio dva Molotovljeva koktela na kuću Gorana Dupora u kojem se nalazi kafić.

- Zahvaljujući Goranovoj supruzi, koja je čula udarce bačenih boca, izbjegnuta je mogućnost da osim unutrašnjosti kafića plane cijela kuća, na čijem katu je obitelj Dupor spavala - napisao je Milorad Pupovac iz SDSS-a na svojem Facebook profilu nakon napada, dodavši kako očekuje da će policija otkriti počinitelje, a sud ih primjereno kazniti.

Makijenka nisu prijavili za zločin iz međunacionalne mržnje jer pali sve redom. Sredinom ožujka bacio je Molotovljev koktel na cafe bar Bolero u Karinu Gornjem, u kojem je napravio oko 200.000 kuna štete.

Krajem 2015. Makijenko je ukrao i zapalio Fiat Pandu u vlasništvu HEP-ova pogona u Obrovcu. Kad su policajci došli, pobjegao je prijeteći da će se ozlijediti nožem ako ne dođu novinari 24sata. Rekao nam je da mu policija želi natovariti krađu i paljevinu auta koju nije napravio samo zato što je jedini u Karinu krao aute.

Stari policijski znanac

Naoružani Makijenko je nakon bijega iz zatvora 2014. okružen policijom u Vodicama. Nakon pregovora se predao. Sredinom ožujka Molotovljevim koktelima zapalio je i kafić Bolero u Karinu Gornjem.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • SAINT 03.04.2016.

    takve se ne pušta iz zatvora nikada, bar ne žive.

  • Prva Proleterska 03.04.2016.

    Metak u glavu i zdravo !

  • Van zakona 02.04.2016.

    Napišem .. mentalna sirotinja.. i dobijem žuti karton. Napišem .. bijednik za lika koji je istukao djevojku i dobijem žuti karton. Što sam trebao napisati admine .. zlatni dečki. Vi u članku o Antoniji Mandić i njezinom psu štampanim slovima napišete JEB.. VAM MATER

Komentiraj...
Vidi sve komentare