To je to što me zanima!

'Kajem se zbog krađe cigareta, trebao mi je novac za svadbu'

Krunoslav Pokrovac je s još trojicom lani pokušao orobiti dostavljača cigareta u Sesvetama. On im je pobjegao, a njih je policija uhitila isti dan. Danas su ih osudili na zatvor...
Vidi originalni članak

Bio sam u financijskoj stisci. Upravo tada trebao sam se ženiti, jer mi je zaručnica bila u drugom stanju i morao sam nabaviti novac. Znam da to nije nikakvo opravdanje, no tako je bilo, rekao je sudskom vijeću Županijskog suda u Zagrebu Krunoslav Pokrovac ispričavši se dostavljaču cigareta kojeg su napali.

I njegovi kompanjoni Jozo Leko, Dario Jakovac i Ivica Bajlović priznali su pljačku cigareta i pokajali se.

Tako je Pokrovac, koji je osim za pokušaj razbojništva proglašen krivim i za krivotvorenje, te mu je opozvana mjesec dana ranije izrečena uvjetna osuda, nepravomoćno osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora. Leko i Bajlović  dobili su po tri godine, a Jakovac tri i pol godine zatvora. Kako su svi već višestruko osuđivani  pravomoćnost presude čekat će iza rešetaka. 

Četvorka je  tjedan dana pratila rutu kojom tvrtka Orbico dostavlja cigarete u trgovinu Maja u Ulici kneza Branimira 163 u Sesvetama. U razbojnički prepad krenuli su lani 22. studenog u jutarnjim satima. Dan ranije prvooptuženi Krunoslav Pokrovac je na parkiralištu Bille ostavio kombi koji im je trebao poslužiti za bijeg. U 6.30 sati sastao se s ostalima, a pripremili su i dva automobila s lažnim tablicama, te mobitele kako bi dojavili nailazak pošiljke cigareta.

Zajedno su se odvezli do Sesveta kamo je dostavljač Orbica naišao u 7.55 sati s robom vrijednom oko pola milijuna kuna. Razbojnici su zaskočili dostavljača kad je ušao u tovarni prostor ne bi li izvadio dio cigareta i upaljača. No otimao se pa su i on i lupeži ispali iz kombija.Vižljasti dostavljač pobjegao je niz ulicu i dozivao pomoć pa su razbojnici shvatili da im je plan propao i pobjegli. No u tome nisu bili previše uspješni jer ih je policija sve uhitila još isti dan.
 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • umjereni pacifist 06.09.2017.

    osuđeni su na dugogodišnje kazne za primjer ostalima. ako kradeš,kradi u desecima milijuna i ne bježi.

  • 06.09.2017.

    Mozda mu se nije zenilo pa je htio svadbu odgodit na par godina dok izadje..

  • zagi555 06.09.2017.

    Ovaj dobio zbog cigareta 4 godine... A onaj ubio pjesaka na sveticama i dobio 2 godine.... I izaci ce za par mjeseci... Svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare