To je to što me zanima!

Kajin nakon uhićenja Mamića: "Istra je špilja razbojnička!"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši saborski zastupnik Damir Kajin još je prije pola godine govorio o istarskim poduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću koji su sad uhićeni s Mamićima
Vidi originalni članak

Ako su se u ovaj slučaj umiješali Amerikanci možda od svega toga nešto i bude u protivnom ja tvrdim da je posao istarske policije i DORH-a u Istri da ne štiti građane od kriminalaca već da kriminalce štiti od javnosti – kazao je u četvrtak u Buzetu pred okupljenim novinarima bivši saborski zastupnik Damir Kajin koji je još prije pola godine prvi progovorio o sada s Mamićima uhićenim istarskim poduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću i njihovim sumnjivim off-shore tvrtkama koji su dobili posao vrijedan 7 milijuna eura za gradnju komopostane u Buzetu.

Damir Kajin je još tada sa saborske govornice pozvao DORH i PNUSKOK da se istraži porijeklo kapitala tvrtke Igora Krote i Sandra Stipančića koji se namjerava investirati u Buzetu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da nije bilo rodbinskih odnosa Krote i Stipančića s nekim istarskim političarima u Buzetu se, tvrdi Kajin, kompostana ne bi gradila. Traži da se poništi dozvola za gradnju i ugovori o pravu građenja, a da eventualnu štetu oko toga snose prvi ljudi grada i županije a ne građani. Do sada je bez vidljivih znakova gradnje, tvrdi Kajin, utrošeno pola milijuna eura pa se pita gdje je završio taj novac.

- Da su službe znale da će se preko slučaja Mamića otvoriti i slučaj Istra ja tvrdim da se u ovo postizborno vrijeme te slučajeve ne bi otvaralo. Mi ništa ne tvrdimo ali je indikativno da ti ugledni poduzetnici zbog podmićivanja ne mogu u Ukrajinu jer im je tamo zabranjen dolazak. Indikativno je da je Stipančić nakon prvog atentata na Ivu Pukanića preuzeo njegovu svu imovinu osim stana u Miamiu. Indikativno je i da je radio s Miloradom Dodikom na prostoru Republike Srpske. Isto tako, nije baš uobičajeno da svaki poduzetnik u Hrvatskoj ima 27 ili 30 off-shore tvrtki na Belizeu, Floridi ili drugdje. Ne tvrdim da je bilo što nezakonito ali je činjenica da to ponašanje nije uobičajeno. Gradonačelnik Buzeta doslovce je ustvrdio, ako je riječ i o pranju novca i ako Buzet od toga ima koristi onda je takav kapital dobro došao. Čudno ali kada je riječ o Istri ne treba ništa iznenaditi. Istra je nažalost jedna špilja razbojnička . Kada bi htjela hrvatska politika, DORH, policija, predsjednik Vlade, u roku od 24 sata Istra bi mogla ponovo biti ono što je nekada bila, pristojno mjesto za život, rad i prostor bez straha i droge. Iza svega ovoga budite uvjereni, pogotovo dole u Puli, stoji jako puno „bijeloga “. Zato se neki akteri iz vrha političke scene u Istri i te kako zabrinuti – bio je temeljito slikovit Kajin.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 36

  • trijezni zagorec 21.11.2015.

    ali baba je u dvorcu remetinec,ali ostalo je jos bar 4000 hajdukov

  • fredaster 21.11.2015.

    dajte vise clanaka-tekstova-kartica da se ima kaj citati a ne drzati tekst 10 dana na portalu, HALO UREDNIK- Admine

  • fredaster 21.11.2015.

    Postovani komentatori, predlazem da bojkotujemo Pravila komentiranja jer nisu u skladu sa medjunarodnim demokratskim i slobodnim izrazavanjem ! Prozivam "admina' da uvede demokratsko komentiranje : ako netko smatra da je uvrijedjen neka se obrati Adminu sa obrazlozenjem i tek onda clanak ........D E M O K R C I J A, uvedite DEMOKRATSKO KOMENTIRANJE

Komentiraj...
Vidi sve komentare