To je to što me zanima!

Kajin: Treba se razračunati s prošlošću i promijeniti Ustav

Ne može se tim pojedincima suditi po kaznenom zakonu jer su djela u zastari i zato jednostavno treba pristupiti izmjenama Ustava, smatra Damir Kajin
Vidi originalni članak

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin je u nedjelju komentirao slučaj Perković te kazao kako se svi konačno moraju razračunati s prošlošću i dodao kako mu nije jasno zašto su neki zastupnici u Saboru bili protiv ustavne odredbe da ubojstva s političkim predznakom ne zastarijevaju, piše Novi List

- To nije odredba koja bilo koga isključuje. Oni koji su to radili i u tome sudjelovali neka odgovaraju, kao što odgovaraju oni koji su počinili ratni zločin na prostoru Hrvatske - rekao je Kajin. 

- Ne smijemo biti više zarobljenici naše prošlosti, za time nema potrebe i moramo se odvojiti od te prošlosti. Ne može se tim pojedincima suditi po Kaznenom zakonu jer su djela u zastari i zato jednostavno treba pristupiti izmjenama Ustava - rekao je Kajin. 

Kazao je kako ne razumije stav oporbe da se s izmjenama Ustava žuri, ali ni stav HNS-a da Ustav ne treba mijenjati jer se potrebne izmjene mogu učiniti i zakonom.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ivanfilip 15.07.2013.

    Čim čovjek Kajinove vjerodostojnosti i etičnosti nešto podupire treba razviti sve alarme .

  • parazitolog 15.07.2013.

    Ustav treba mijenjati od a do ž ALI ONAKO KAKO TO RADI ISLAND!

  • denisber 15.07.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare