To je to što me zanima!

Kajtazi o spornoj izjavi Milanovića: Ovime je uvrijedio cijelu romsku zajednicu

Milanović je danas prokomentirao mjere štednje rekavši kako klima na 25 stupnjeva ne vrijedi i da ju je ''bolje prodati Romima''
Vidi originalni članak

Milanovićev današnji uvredljivi komentar na najavljene mjere štednje komentirao je saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

- Mogu poručiti da je romska zajednica ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države. Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru. Upravo suprotno, on bi trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi. Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu - napisao je Kajtazi na Facebooku.

Podsjetimo predsjednik je danas odgovarao na pitanja novinara o mjerama štednje energije.

- Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima. Što znači klima na 25. Onda ju isključi. Klima ne radi na 25. Posebno klima srednje kvalitete. Čim padne kiša nakon Gospe, te mjere postaju bespredmetne - izjavio je tom prilikom Milanović.

Idi na 24sata