To je to što me zanima!

Ipak se ne mora udati za svog silovatelja, odlučio je Karzai

Afganistan: Gulnaz (21) završila je u zatvoru jer ju je silovao rođak. U zatvoru je rodila dijete. Rekli su joj da se mora udati za silovatelja ako želi na slobodu
Vidi originalni članak

Afganistanka Gulnaz (21) završila je u zatvoru jer ju je silovao rođak. U zatvoru je rodila dijete, a vlasti su je pomilovale ali samo ako će se udati za svog silovatelja, piše BBC. Slučaj je dobio svjetsku pažnju i afganistanske vlasti morale su reagirati. 

Ipak u petak predsjednik Karzai odlučio je kako Gulnaz se neće morati udati za silovatelja i bit će puštena iz zatvora. 

Mladu ženu su naime osudili jer je razorila brak. Ona sama je neudata, no njezin silovatelj je muž njezine sestrične. 

Ovaj slučaj je postao poznat diljem svijeta nakon što je Europska unija 'stopirala' dokumentarni film o mladim djevojkama koje se nalaze u afganistanskim zatvorima i koje su silovane ili su žrtve obiteljskog nasilja. Jedna od njih bila je Gulnaz, a EU je dobio informaciju kako bi djevojke mogle biti ubijene ako se film prikaže. 

Peticijom je prikupljeno 5000 potpisa za oslobađanje Gulnaz koje su poslali predsjedniku pa je on morao popustiti pod pritiskom javnosti. 

U intervjuu opisala silovanje

CNN je objavio intervju s Gulnaz u kojem je djevojka opisala silovanje. Rekla je kako ju je sestričnin muž silovao dok je bila sama kod kuće.

- Zatvorio je vrata i prozore. Počela sam vrištati pa mi je stavio ruku na usta - rekla je Gulnaz. Kasnije se bojala priznati da je silovana da ju ne ubiju jer je nanijela sramotu zajednici. 

No ostala je trudna, a trudnoću je skrivala dokad je mogla. Kada se sve saznalo, završila je u zatvoru.  

Idi na 24sata

Komentari 107

  • LjubicaŠikman 07.01.2012.

    da li ja to dobro vidim,silovana zena,koja je pretrpila dusevnu i fizicku bol,ponizena na najgori nacin i jos uz to sve u zatvor,a taj manijak na slobodi?? O M G

  • Boy X 14.12.2011.

    užas! Da sam na njezinom mjestu u snu bi mu otstranio spolovilo,pa onda idem u buharu sa razlogom.

  • canon 11.12.2011.

    Silovana i u zatvor.Koda im je Šeks pisao zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare