To je to što me zanima!

Kako će Vladine reforme utjecati na vaš novčanik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vladin novi program ne bi trebao imati utjecaj na poljoprivrednike jer je svojevrsna revizija poticaja napravljena u proračunu za 2010. godinu..
Vidi originalni članak
Kako će novi program utjecati na umirovljenike, koji su dosad mogli kao olakšicu prikazati zdravstvene usluge?
Mogućnost povrata poreza po godišnjoj prijavi oduzeta je svima, pa i umirovljenicima.
Kakav će utjecaj novi program Vlade imati na poticaje poljoprivrednicima?
Svojevrsna revizija poticaja poljoprivrednicima napravljena je pri donošenju državnog proračuna za 2010. godinu.
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković tad je smanjio poticaje s 3,5 na sadašnju 2,1 milijardu kuna. Novim Vladinim programom treba ih tek detaljnije urediti.
Što će za građane značiti uvođenje mogućnosti osobnog bankrota?
Umjesto da ostanu bez sve imovine, prezaduženi građani trebali bi putem suda dobiti stečajnog skrbnika, koji će im dopustiti zadržavanje dijela prihoda, a ostatak će preusmjeriti na vraćanje dugova.
Čovjek iz Zagreba ima plaću 6100 kuna neto, dvoje djece i plaća prirez 18 posto. Ima prvu nekretninu, s kamatama na stambeni kredit i životnim osiguranjem u ukupnom iznosu od 10.000 kuna. Koliko novca gubi u 2010.?
Tom će se građaninu za zadnja dva mjeseca tekuće godine plaća povećati za 488 kuna ukinutog harača. Međutim, zbog ukidanja poreznih olakšica gubi pravo na povrat poreza od 1770 kuna, što znači da je u gubitku za 1282 kune.
Čovjek iz Zagreba ima plaću 5000 kuna bruto. Dosad se koristio poreznim olakšicama od 8000 kuna. Kolika će biti razlika u plaćenom porezu i prirezu prema sadašnjim i novim poreznim stopama, odnosno kolika će biti ukupna razlika u 2010.?
Prema trenutačnim poreznim stopama građanin će platiti 389,40 kuna poreza i prireza na dohodak, a prema novim poreznim stopama porezna davanja iznosit će 311,52 kune, što znači da će na mjesec biti na dobitku 77,88 kuna. Međutim, on će izgubiti pravo na godišnji povrat poreza od 1600 kuna.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare