To je to što me zanima!

Kako do 50% manje kazne? E pa, ovdje vam je sve nacrtano

Hrvatska Vlada je objavila infografiku u kojoj detaljno objašnjava sve važnije izmjene novog Prekršajnog zakona koji je 1. lipnja ove godine službeno stupio na snagu
Vidi originalni članak

Od 1. lipnja ove godine na snazi je novi Prekršajni zakon. Vlada je u srijedu objavila infografiku kojom pojašnjava sve izmjene. 

Podsjetimo, novim se Zakonom žele rasteretiti sudovi, ali i povećati naplata kazni, koja je do sada bila izrazito mala. Uz to, veliku je ulogu dobila i policija koja je postala ovlašteni tužitelj. 

U infografici  može se vidjeti kada se plaća samo 50 posto iznosa novčane kazne, što ako nemamo uz sebe dovoljno novca za plaćanje kazne odmah, ali i kada se novčana kazna mijenja radom za opće dobro ili zatvorom. 

Također, u infografici je pojašnjen i Registar izrečenih, a neplaćenih novčanih kazni.

Cijelu infografiku pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • aCiD_rAin 06.06.2013.

    porsche911 nemoj pisat gluposti o kojima pojma nemaš, kad već spominješ da nisu svi pred zakonom jednaki, NISU, ako ti ode vikendom vani napiješ se, ideš doma i imaš prometnu nezgodu, ostat ćeš bez vozačke i dobit neku mizeriju od kazne, AKO TO ISTO napravi policajac, ostat će bez vozačke dobit će MAKSIMALNU kaznu na sudu + BITI ĆE STEGOVNO procesuiran na poslu IAKO nije radio, zato nemoj da pričaš nebuloze o kojima pojma nemaš

  • SenadDedić 06.06.2013.

    jesmo na buvljaku ,kazna 500kn ,plati odmah 250 ,može bez računa mislim pisanja za 100 ,jbg nemam sitno evo za pivo i čevape i pozdravi precjedavajučeg , ..... Jako ružno -sprdačina ,skinuli posao s sudaca natovarili ga prometnoj policiji za istu plaču , što niste uzeli ovaj primjer : kazna 1000kn ,voljni platiti ,ne -imate pravo na prigovor s tim da uplatite 50% kazne ,ak ste u pravu vratit če vam se novac ak niste kazna 1000kn + 500kn prigovor ,imate pravo žalbe na prigovor s tim da uplatite 750 kn kod predaje žalbe ,..... zna se gdje smo najosjetljiviji -pa nebi bilo prigovor -prigovora na prigovor .mislim da je ovo bolje rješenje , a naša policija i ovako ima puno posla .

  • reley 06.06.2013.

    Volio bih da mi policajac koji me zaustavi u prekršaju kaže koliko je to 66% od 100 % Možda je smiješno ali svakakvih sam do sada vidio.Čast iznimkama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare