To je to što me zanima!

Kako je pao čovjek zvan 'Otrov': Hrvat iz Kavčanskoga klana je u Kolumbiji baš slavio rođendan

Kad je već bio na odlasku, na autocesti koja vodi od Pereire,  Zagrepčanina je presrela kolumbijska policija. Bio u kratkim hlačama i šilterici, preplanuo od sunca. Imao je dokumente slovenskog policajca
Vidi originalni članak

U luksuzni hotel u kolumbijskim Andama, na 1411 metara nadmorske visine, prošli tjedan čekirao se visoki Slovenac tridesetih godina. Zakupio je dvije sobe u hotelu i rekao da je došao s obitelji proslaviti rođendan nekoga od njih. Na dokumentima što ih je dao na recepciji piše da je rođen 4. travnja i da se zove Borut Mozgan.

Jedini je problem što je on Hrvat, što se ne zove Borut nego Manuel Vulić (37) zvani “Otrov” - smatra ga se jednim od ključnih operativaca balkanskog Escobara Darka Šarića iz klana Kavčani - i što mu je, prema Interpolovoj tjeralici, pravi rođendan 25. travnja.

Kad je već bio na odlasku, na šestom kilometru autoceste koja vodi od Pereire, Zagrepčanina je presrela kolumbijska policija. Bio u kratkim hlačama i šilterici, preplanuo od sunca. Posjeli su ga na pod, uzeli mu dokumente među kojima je bila i iskaznica - slovenske policije?! Izdana 2019. godine.

Naime, Vulić je godinama živio u Kolumbiji, predstavljajući se kao Slovenac, policajac koji provodi međunarodne istrage. Rođeni Zagrepčanin bio je, kako su Kolumbijcima dojavili iz FBI-ja, ključni čovjek Darka Šarića na terenu u Kolumbiji i nećak Petra Ćosića zvanog Šarac, bivšeg specijalca koji je predvodio skupinu uhićenu 2011. zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila.

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH HRVATA VIDEO Pogledajte uhićenje Hrvata u Kolumbiji: Vulića zovu 'Otrov', pao zbog uvoza droge!

Krijumčarili su ga krijući drogu u kontejnerima s voćem, najčešće bananama. Petar Ćosić je, kažu, dugogodišnji je prijatelj i suradnik Darka Šarića, još od vremena provedenog u JNA krajem osamdesetih u Kranju. Naknadno je protiv Šarca podignuta još jedna optužnica zbog šverca kokaina i to je, prema USKOK-u, hrvatski krak kavčanskoga klana.

Šarić je prema svemu sudeći naručio ubojstvo Milana Milovca zvanog Cigla, svog čovjeka u Ekvadoru koji se krio pod lažnim identitetom Marko Patricio Markovic Gomez, jer se navodno otrgnuo kontroli i presjekao mu veze s dobavljačima kokaina. Za njegovo praćenje bio je zadužen upravo Otrov ili kako Kolumbijci kažu - “Veneno”.

Vulićevi ljudi pratili su Milovca na motoru dok je odlazio u teretanu, pa ga 13. studenoga 2020. presreliu ekvadorskom gradu Samborondón dok se vozio - izrešetali su Ford Explorer su i teško ga ranili u vrat. Ostao je paraliziran, ali je preživio. Ni nakon toga nisu odustali. Angažirali su lokalne kriminalce, Kolumbijce, ali jedan od njih uhićen je nadomak cilja, a kod drugoga su pronašli odvijač. Dali su mu detaljne upute kako odspojiti uređaj za održavanje na životu. Činili su sve da Milovac ne preživi strahujući da ne postane svjedok-pokajnik, no oporavio i otpušten je, ali mu je već sutradan pozlilo i umro je od infarkta.

Šariću se inače 12 godina sudilo za šverc kokaina - najprije je dobio 20 godina, pa 15 godina, a onda mu je žalbeni sud smanjio kaznu za godinu dana - po presudi s kraja prošle godine osuđen je na 14 godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • RIBIĆ005 10.05.2023.

    Stalno je hodil po sejmišču na hreliču, i staru kraju prodaval, vidio sam da voli i kojnak piti, meni je slične na jožu fučkalu

  • kiskyeee 08.05.2023.

    Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite !!!------> shrinke.me/kisa

  • Jožek121 08.05.2023.

    Samo da ga ne izruće Hrvatskoj jer će biti oslobođen nakon godinu dvije ili čak nakon šest mjesrci, jer naše sudstvo je korumpirano a on pun love.

Komentiraj...
Vidi sve komentare