To je to što me zanima!

Kako je Željko Kerum postao najistraživaniji čelnik Splita

Od samog početka Kerumova mandata u Splitu prijave su u DORH stizale kao na traci, a samo za projekt “zapadna obala” u DORH je stiglo više od 15 prijava
Vidi originalni članak

Zaposlenici zgrade splitske gradske uprave, popularne Banovine, nemalo su se iznenadili kad je prije nekoliko dana Uskok ušao u zgradu i zatražio dokumentaciju iz mandata bivšega gradonačelnika, legendarnog Željka Keruma. Iako se radi o službenoj tajni, doznalo se da je Uskok između ostalog zatražio dokumentaciju o davanju u najam prostorija u gradskom vlasništvu.

A Kerumova administracija, kao i sam Kerum, bezbroj su puta bili predmet istrage.

Pa da se podsjetimo:

Od samog početka Kerumova mandata prijave su u DORH stizale kao na traci, a samo za projekt “zapadna obala” u DORH je stiglo više od 15 prijava po različitim osnovama. Bezuspješno, nije pronađeno ništa sumnjivo.

Istraživalo se potom i nenamjensko trošenje novca prikupljenog za sanaciju Karepovca, splitskog odlagališta otpada. Grad Split imao je 60 milijuna kuna namijenjenih za sanaciju Karepovca, a Kerum je taj novac jednostavno potrošio na gradnju zapadne obale. I to nakon što je još prije početka gradnje rekao kako građane zapadna obala neće koštati ni lipe. A građani su godišnje uplaćivali po 10 milijuna kuna upravo za sanaciju odlagališta otpada. Ali Kerum kao Kerum, želio je napraviti nešto veliko, nešto po čemu će se pamtiti. 

Tko će zapamtiti gradonačelnika koji je sanirao odlagalište otpada? Nitko. Ali onaj tko je sagradio “novu rivu”, odnosno zapadnu obalu, taj sigurno ulazi u legendu. Doduše, Kerumu se nije ostvarila želja da Splićani zapadnu obalu zovu Kerumova obala.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 108

  • SAIBABA 26.02.2014.

    Pa moram se zapitati dali ja stvarno ništa ne vrijedim , kada me DORH i USKOK ne poznaju .

  • lupi dobrić 26.02.2014.

    A najveći lopovi dolaze upravo sa juga.Dokazano već desetke puta.Dasjte već otvorite školu za lopine negdje na jugu pa da imate berem jedan legalan posao.

  • Elebit12 26.02.2014.

    A di je gosp. gradonačelnica Merzel? Vuk pojeo magare i nikom ništa. I dalje se slobodno šeta i vozika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare