To je to što me zanima!

Kako se ludo troši iz fondova EU: Europski leteći cirkus

EP je jedini parlament u svijetu koji ima dva sjedišta - Bruxelles i Strasbourg. Zapravo tri, ako računamo i Luksemburg gdje EP također ima urede
Vidi originalni članak

EP je jedini parlament u svijetu koji ima dva sjedišta - Bruxelles i Strasbourg. Zapravo tri, ako računamo i Luksemburg gdje EP također ima urede, ali u Strasbourgu i Bruxellesu ima dvije plenarne dvorane tako da je rad eurozastupnika podijeljen između ta dva grada. A stalna putovanja koštaju. Prema procjeni Zelene stranke, oko 200 milijuna eura godišnje. Ne putuju samo zastupnici, nego i njihova vojska asistenata, kao i njihovi dokumenti. Svaki eurozastupnik ima veliki limeni sanduk u koji potrpa stvari, ostavi ga zaključanog pred vratima ureda u jednom gradu i, kao u čaroliji, sanduk za dan-dva osvane pred vratima njegova ureda u drugom gradu. Mnogi novinari i analitičari nazivaju ovu neobičnu situaciju 'letećim cirkusom Europskog parlamenta'. 

>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nostalgičar 01.04.2013.

    cijela EU je jedan leteći cirkus , a mi ćemo biti klunovi u tom cirkusu

  • PetarEzgeta 01.04.2013.

    Mislim da nema više rastrošnijih od komunističke partije hdz. Do sada su Hrvatima ostali dužni oko 60 milijardi €.

  • marnik954 31.03.2013.

    Ne ide se u EU radi građana Hrvatske, nego radi debelih plaća i privilegija za eu - parlamentarce. A mi postajemo robovima krupnog kapitala i krupnog kriminala. Mnoge zemlj - članice EU bi danas izašle vanka ,ali....politika je ta koja donosi odluke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare