To je to što me zanima!

Kako se zaštititi: Ključna pitanja o agencijama za naplatu duga i curenju osobnih podataka

Dok AZOP utvrđuje je li došlo do curenja osobnih podataka 181.000 građana, ekonomisti upozoravaju građane na što trebaju paziti kada njihov dug banci ili nekom drugome otkupe agencije za naplatu dugova
Vidi originalni članak

Agencije za naplatu potraživanja godinama zarađuju u Hrvatskoj na dugovima građana i tvrtki koje sami nisu mogli vraćati bankama. Postupak je jednostavan - kad banka ili teleoperater ne mogu naplatiti dug, prodaju ga za 30 posto vrijednosti agencijama koje se bave naplatom potraživanja, a njihovi djelatnici vas potom uporno nazivaju u nadi da ćete sami izvršiti obavezu koju niste mogli ni prema banci. No oni kupuju te dugove "u paketima", ne pojedinačno.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • 01.04.2023.

    Neka vrlo uređena država i sistem, nema šta!

  • nnjmkd 01.04.2023.

    Zadnji Ovršni zakon donesen je još 2013. godine i od tada agencije harače. A taj Zakon nema institut zastare ovrhe (valjda jedini u svijetu). Stariji Ovršni zakon nije dopuštao prodaju potrazivanja. Jel bi to onda značilo da su u svim dugovanjima starijima od 2013. godine agencije nezakoniti ovrhovoditelji?

  • nnjmkd 01.04.2023.

    Niti jedna agencija nije pokrenula sudsku ovrhu, vec samo dostave FINI ugovor o otkupu potraživanja. A gospoda u FINI uopce ne provjeravaju da li je agencija ovlašteni ovrhovoditelj. Čak štoviše, uopce ne brišu na računu stranke obustave, zastare, niti zatvorene ovrhe. Prema tome, nitko od nas ne moze otvoriti niti osobni stečaj, iako je vecina dugovanja zatvorena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare