To je to što me zanima!

Kako su 'slomili' Šlogara: Pao na 6 pitanja poligrafa

Šlogar je lagao o puno detalja, priznao ubojstvo u policiji, no na sudu je odbio izjasniti se o krivnji, a materijalni dokazi iz cijelog slučaja su vrlo “tanki”
Vidi originalni članak

Žila je tvrdio da je Ivana Hodak pješice iz smjera Umjetničkog paviljona išla prema stanu roditelja u Ulici Pavla Hatza 2. No susjeda Hodakovih Doko vidjela ju je kako parkira nekoliko minuta prije ubojstva. Tvrdio je i da je pobjegao kroz nepostojeći stražnji izlaz te da je noć nakon ubojstva, kad je padala kiša, prespavao u grmlju. No meteorolozi tvrde da u Zagrebu te noći nije bilo kiše. Triput je lagao kako je došao do Berette - dobio, našao, kupio. Istarska policija je zbog “nestanka” još od rujna 2006. tražila pištolj iz kojeg je ubijena Ivana. Vlasnica pištolja Zdravka Aleksić (72) iz Pule rekla je policiji kome je u Zagrebu dala pištolj.
Zašto pištolj sve te godine nije bio pronađen i oduzet mnogo prije Ivanina ubojstva, zasad je još nepoznanica. Policijska aljkavost ili nešto drugo? Istražitelji tvrde kako imaju čvrste dokaze da je Mladen Šlogar ubio Ivanu Hodak. Međutim, na njegovoj odjeći nema barutnih čestica, na čahurama nema njegova potpunog DNK, nije viđen na mjestu zločina, na snimkama nadzornih kamera je neprepoznatljiv, pištolj koji je dva mjeseca ležao u ladici i neuvjerljiv motiv ubojstva samo su neke od činjenica koje bude sumnju u Žilino priznanje zločina.
Unatoč priznanju da je upravo on ubojica, njegova priča puna je rupa. Sudski vještak, Ivanini roditelji i veći dio hrvatske javnosti ne vjeruju u Šlogarovu priču. Ni on 22. rujna, prvog dana suđenja, nije znao što bi rekao.
- Časni sude, ne znam što bih rekao, nisam se dogovorio sa odvjetnikom, u dvojbi sam - kazao je Žila sucu, koji je iskaz, držeći se zakona, okarakterizirao kao da se izjasnio da nije kriv.
I za sudskog vještaka Vojina Maštruka Šlogarova obrana puna je rupa. Kaže da njegovu priču treba dokazati. Presudi li sud da je kriv, Šlogar bi iza rešetaka mogao provesti ostatak života. Za ubojstvo iz bezobzirne osvete, za što terete Šlogara, zakonom je predviđena najstroža kazna zatvore - do 40 godina zatvora.

KAKO JE ŽILA PAO NA POLIGRAFU
Poligraf je uređaj koji bilježi emocionalna uzbuđenja ispitanika. Elektronički bilježi reakcije krvog tlaka, disanje i znojenje. Pristanak na testiranje je dobrovoljan, a rezultat nije dokaz. Istražiteljima služi kao izvrsno pomagalo u složenijim istragama, a tako je bilo i u Žilinu slučaju. Lagao je gotovo na svim ključnim pitanjima. Izrešetali su ga sa 33 pitanja. Predočivši mu rezultat laži, slomljeni Žila istražiteljima je rekao: “Ubio sam Ivanu Hodak.”

Pitanje 2: Jeste li tim pištoljem izvršili kazneno djelo?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE
Pitanje 4: Poznajete li osobu od koje ste nabavili pištolj?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE
Pitanje 10: Jeste li ikad iz tog pištolja pucali u nekoga konja?
Šlogar: Ne!     Rezultat: ISTINA
Pitanje 11: Jeste li ikad iz tog pištolja pucali u neku ženu?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE
Pitanje 18: Jeste li ikad iz pištolja pucali u Zagrebu?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE
Pitanje 23: Jeste ikad iz pištolja pucali u središtu Zagreba?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE
Pitanje 30: Je li Vam poznato da se osoba na koju je pucano zove Ivana?
Šlogar: Ne!     Rezultat: LAGANJE

>>> GDJE SU NESTALI PAPIRI KOJE JE NOSILA IVANA?
>>> DOŠAO BUSOM, UBIO I PJEŠICE SE VRATIO 30 KM

Idi na 24sata

Komentari 37

  • proljeće 29.10.2009.

    Jedan mladi život je zauvijek ugašen i ništa na ovom svijetu ne može ublažiti gubitak djeteta,a o Šlogaru je svaki komentar suvišan... obitelji Hodak sućut

  • pero perić_1 29.10.2009.

    Ako je nju ubio Šlogar onda sam mu ja čuvala stražu! Čovjek ima puni pansion, na toplom je i čistom a nije imao za kruh, čudi me da se više beskućnika nije ponudilo za ulogu žrtvenog janjca!

  • nehaj82 28.10.2009.

    Gospodo, policija je odradila svoj dio posla uhitila je sumnjivu osobu, oduzela mu oružje i poduzela mjere i radnje predviđene zakonom, a sad je na potezu pravosuđe da ospori ili potvrdi optužbe. Što se tiće ministra Karamarka svima poručujem da samo 25% zaposlenih svoj posao radi pošteno i savjesno kao on Hrvatska bi bila zemlja blagostanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare