To je to što me zanima!

Kalašnjikov pred bankrotom, radnici počeli napuštati tvrtku

Tvrtka nije mogla ispuniti izvoznu kvotu. Radnici prosvjeduju, a oni visoko obrazovani napuštaju firmu jer im je plaća 250 eura. Ruska vojska kalašnjikove više ne naručuje
Vidi originalni članak

Propada tvrtka koja proizvodi kalašnjikove. Prema pisanju Bilda u njihovom poduzeću Išmaš najavljeni su otkazi te će se morati spojiti s drugom tvrtkom. 2011. godine ruska vojska prvi put nakon dugo godina nije kupila kalašnjikove. Kažu kako na "lageru" imaju 17 milijuna komada te da im je i to previše. Osim toga pojavile su se kopije kalašnjikova koje se proizvode uglavnom u Aziji.  

Mihail Kalašnjikov (92) izumitelj kalašnjikova poslao je pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u kojem se žali zbog razmjera krize. Požalio se i kako tvrtka nije mogla ispuniti izvoznu kvotu. U međuvremenu se radnici bune i prosvjeduju, a oni visoko obrazovani napuštaju firmu jer im je plaća svega 250 eura (oko 1880 kuna). 

Mihail Kalašnjikov je prvi model oružja napravio 1947. godine i to nakon što se oporavio od ozljede koju je zadobio u ratu. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • brođanin 1_1 23.12.2013.

    M 76 i kalaš sam nosio u ratu...dragunov nema sličnost s kalašom već s PAP-ovkom.M 70 AB 2 je bla savršena

  • 09.11.2012.

    kalaš je pravi

  • vitaminix 08.11.2012.

    legenda, to mu se mora priznati

Komentiraj...
Vidi sve komentare