To je to što me zanima!

Kalendarski jesen, u stvarnosti bablje ljeto: Temperature će se ovoga tjedna penjati i do 30°C

Vrijeme će ovaj tjedan biti stabilno, bit će sve sunčanije i toplije. Unatoč činjenici da smo kalendarski ušli u jesen, stiže nam pravo bablje ljeto. Temperature će se penjati i do 30 stupnjeva, osobito na Jadranu
Vidi originalni članak

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu, najviša dnevna temperatura na kopnu od 20 do 25, a na moru od 25 do 29 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

U unutrašnjosti mjestimice više oblaka, a uglavnom u gorskim predjelima prijepodne lokalno uz mogućnost za malo kiše.

Ujutro lokalno magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, a poslijepodne na srednjem i južnom dijelu ponegdje jugozapadnjak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Iako je na moru pretežno vedro, u unutrašnjosti ima oblaka i magle, vidljivost je na mjestima smanjena, upozoravaju iz HAK-a. Za razliku od jučer, suho je u većini predjela. Može, doduše, pasti još malo kiše u unutrašnjosti.

- Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te državnoj cesti DC1 Borje-Klapavice zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) - istaknuo je HAK.

Vjetrovito će biti i u nastavku dana, zbog razlike u tlaku anticiklone koja jača sa sjeveroistoka, dok je jugoistočno od naših krajeva ciklona.

Vrijeme će ovaj tjedan biti stabilno, bit će sve sunčanije i toplije. Unatoč činjenici da smo kalendarski ušli u jesen, stiže nam pravo bablje ljeto. Temperature će se penjati i do 30 stupnjeva, osobito na Jadranu. Takvo vrijeme trebalo bi se zadržati sve do kraja sljedećeg tjedna, prognoza je meteorologinje Tee Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • "next" 26.09.2023.

    A nema praznika za spojiti sa vikendom 🙃

  • radulaex05 26.09.2023.

    Taman na more za vikend ;)

  • Želim da znaš 26.09.2023.

    Odlično 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare