To je to što me zanima!

Kalmeta: Nesreća u Rudinama nam nikako ne izlazi iz glava

Ministar Božidar Kalmeta je zajedno predsjednikom HŽ-a Zlatkom Rogožarom odao počast žrtvama željezničke nesreće u Rudinama kada je poginulo šestero ljudi
Vidi originalni članak

Ministar prometa i veza Božidar Kalmeta i predsjednik HŽ Holdinga Zlatko Rogožar položili su vijence u Rudinama, na mjestu gdje je u željezničkoj nesreći prije dvije godine poginulo šestero ljudi.

- Došli smo odati počast žrtvama i sjetiti se tog dana koji nam nikako ne izlazi iz glava. Iz dana u dan HŽ vode sve više računa da sigurnost prometa bude što veća. Vidjet ćemo što će sud reći, ali zadatak HŽ-a je svakako stalno povećavati sigurnost i ulagati u infrastrukturu - rekao je Kalmeta.

Zlatko Rogožar prokomentirao je raspad povjerenstva HŽ-a koje je trebalo ustvrditi uzrok nesreće.

- Povjerenstvo nije dovršilo svoj posao. Napisali su dio izvješća, ali vidjeli smo da ne ide pa smo sve prepustili istražnim organima. Vlak se čuva i on se može pregledati kad god to oni zatraže - rekao je. 

- Isplatili smo sve odštetne zahtjeve koji su nam ispostavljeni, a ostalo ih je još vrlo malo u obradi, što će također uskoro biti riješeno. Do sada smo isplatili šest i pol milijuna kuna - rekao je Rogožar.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • jontra69 24.07.2011.

    lopove što nisi dao ostavku kada se ta nesreća dogodila,da je i malo morala i ljudskosti u tebe to bi napravio bez razmišljanja jer si ti osobno odgovoran za to.koju lovu ste ti i tvoja lopovska družina pokrali iz HŽ-a,kakve ste idiote postavili na vodeće položaje jedino zato što su vam rodjaci ili dupelizci iz iste kriminalne družine.HDZ-nikad više

  • ribić2 24.07.2011.

    Kolikog li licemjerja u rečenici; .."ali zadatak HŽ-a jesvakako stalno povećavati sigurnost i ulagati u infrastrukturu." Taj isti ministar je 2004 god. zajedno sa svojim vođom i kompanijom iz Vlade prekinuo rekonstrukciju te iste pruge da bi bilo novaca za pelješki most. Nakon sedam godina nit mosta nit uređene pruge a bogami nit novaca.

  • scura_1 23.07.2011.

    ma kako mozete kazat da se vlak moze pregledat pa vlak je potpuno opljackan odnjeli su iz njega sve akumulatore sav rostfraj sve kablove kompjutere sve sto se dalo ukrast i prodat i to sve sa morske strane a vlak se kao cuva ali sa kopna sramota sto vlak toliko dugo stoji napusten u solinu i sto najvaznije nikome nista ko i u cijeloj rvackoj SRAMOTAAAAA

Komentiraj...
Vidi sve komentare