To je to što me zanima!

KALMETA=ČETIRI BAJSA Koliko je tko dobio glasova

Od HDZ-ovih ministara izbore je izgubio Damir Polančec. Borisu Matkoviću falio je tek jedan glas da postane gradonačelnik Vrgorca u prvom krugu
Vidi originalni članak

Sanaderovi ministri iz HDZ-a na ovim izborima su dobro prošli. Božidar Kalmeta nepobjediv je u Zadarskoj županiji, kao i Darko Milinović u Lici. To su prave utvrde HDZ-a. Uspjeh Gordana Jandrokovića u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iako s manjim postotkom glasova od Kalmete i Milinovića, nije ništa manji jer su HSS i HSLS u toj županiji dosta jaki. Ivan Šuker 'prošetao’ se  Velikom Goricom.  Osvojio je golemih 45 posto glasova na izborima za gradsko vijeće, potisnuvši u drugi plan i Tonina Piculu i HNS Gorana Beusa Richemberga. Iako uspjehe stranaka vladajuće koalicije prikazuju kao zajedničke uspjehe, čelnici HSS-a i HSLS-a ipak će morati analizirati zašto je HDZ jači od njih. Također, Damir Polančec ne može biti zadovoljan jer je izgubio od Zvonimira Mršića. I Željko Kerum već se ponaša kao pobjednik: uz ministra Primorca, na otvaranju škole u Sućidaru gledao je i učio kako se polažu kameni temeljci.

NIJE GRADONAČELNIK ZBOG JEDNOG GLASA?

Tek jedan glas falio je kandidatu za gradonačelnika Vrgorca Borisu Matkoviću (HDZ) za pobjedu u prvom krugu. Matković, inače saborski zastupnik, i do sada je bio gradonačelnik Vrgorca. “To su tek neslužbeni rezultati, službeni će se znati 48 sati nakon žalbenog roka jer se netko može žaliti”, rekao je Matković. Dodao je kako ionako ima 530 glasova više od drugoga kandidata. Matković nam nije želio reći znači li to da će se žaliti na izborne rezultate.

46.445 GLASOVA:
KALMETA I DALJE NERJEŠIVA ENIGMA ZA PROTIVNIKE
Sa 63,09 posto glasova, Božidar Kalmeta nerješiv je problem za političke protivnike u Zadarskoj županiji


19.584 GLASA: MILINOVIĆ JE TRIJUMFIRAO U LICI
Sa 69,87 posto glasova za listu županijske skupštine, Darko Milinović jedan je od najvećih dobitnika ovih izbora.

13.757 GLASOVA:
POLANČEC IZGUBIO OD MRŠIĆA
Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec dobio je 26,17 posto glasova u Koprivničko-križevačkoj županiji.

14.290 GLASOVA: MINISTAR PORAZIO BAJSA I ADLEŠIČ
Gordan Jandroković dobio je 28,9 posto glasova za skupštinu Bjelovarsko-bilogorske županije te tako porazio Bajsa i Adlešič.

11.000 GLASOVA: DAMIR BAJS IZA JANDROKOVIĆA
Ministar turizma osvojio je 22,26 posto glasova u Bjelovarsko-bilogoskoj županiji, dovoljno tek za drugo mjesto.

7944 GLASA: ĐURĐA ADLEŠIĆ JE BILA "TEK" ČETVRTA
Đurđa Adlešič je u istoj županiji s Jandrokovićem i Bajsom bila tek četrta osvojivši 16,08 posto glasova svih izašlih birača.

10.844 GLASA: VELIKA GORICA MU VJERUJE
Šuker kao nositelj lista osvojio je čak 45,19 posto glasova, a Piculina lista dobila je 40,43 posto.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare