To je to što me zanima!

Kanada donira WHO-u tisuću doza novog lijeka protiv ebole

Dosad je lijek testiran samo na životinjama. Smatraju ga učinkovitim. Nigerija i Liberija tražile su lijek ZMapp od Amerike, a tek Liberija je dobila pozitivan odgovor
Vidi originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u utorak je donijela odluku o etičnosti upotrebe eksperimentalnog i nedovoljno testiranog lijeka ili cjepiva protiv ebole. Smatraju ga potencijalno učinkovitim za zaustavljanje epidemije. 

Kanada je stoga donirala oko 1000 doza tog lijeka WHO-u. Dosad je testiran samo na životinjama. Nigerija i Liberija tražile su lijek ZMapp od Amerike, a samo je Liberija dobila pozitivan odgovor.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nishimura_Umri 18.08.2014.

    Samo da radi,neka svi pokušaju i Kanada i Amerika i Rusija i Kina i Njemačka... samo da radi

  • smilodon fatalis 14.08.2014.

    kak se ovo dobro poklopilo! taman bi trebalo pljunuti lovu za testiranje ebole, kad ono epidemija, pa sada svi viču dajte nam odmah, prekjučer na dnevniku je neka glasnogovornica neke farmaceutske kompanije govorila kak je to etički itd! sav sreča da postoji afrika, pa imaju gdje eksperimentirati!

  • user_105498 14.08.2014.

    Možda se sve dešava kako bi se legalno moglo testirati na ljudima,više nikome ne vjerujem a najmanje farmaceutima koji"spašavaju"svijet.Sjetimo se samo svinjarije s svinjskom gripom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare