To je to što me zanima!

Kanada se povlači iz Kyota jer u sporazumu nisu Kina i SAD

Ministar okoliša Peter Kent rekao je kako Kanada koristi svoje legalno pravo te je istaknuo kako protokol iz Kyota ne predstavlja dobar put za Kanadu i svijet
Vidi originalni članak

Kanada je ponedjeljak objavila kako se povlači iz klimatskog protokola Kyoto, kojim se od 1997. godine regulira emisija štetnih plinova u atmosferu, jer tvrdi da to neće pomoći riješiti klimatske probleme. Kanadski ministar okoliša Peter Kent rekao je kako Kanada koristi svoje legalno pravo da se povuče. Istaknuo je kako protokol iz Kyota ne predstavlja dobar put za Kanadu i svijet, piše AP.

- Protokol ne obuhvaća dva najveća svjetska zagađivača, SAD i Kinu. Obzirom na to, dogovor ne može dobro funkcionirati. Sad je sasvim jasno da protokol iz Kyota nije globalno rješenje za klimatske promjene - rekao je Kent. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gogson00 14.12.2011.

    bolje eksploatacija, nego racionaliziranje proizvodnje...veća se para obrće, a to što moj sin neće vidjeti šume, čistog potoka, svježeg zraka...to je manje bitno..

  • 13.12.2011.

    Iznenadjen neko ???

  • Slon 13.12.2011.

    Nekad mi se čini da lakše popravljati nego prevenirati. Ako čemo o ekonomskoj računici, do sada se pokazalo da je liječenje puno skuplje :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare