To je to što me zanima!

Kanađani su odlučili zaplijeniti imovinu Romana Abramoviča

Ovo je prvi slučaj da kanadska vlada koristi nove ovlasti za pljenidbu imovine koja pripada sankcioniranim pojedincima, navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Kanadska vlada priopćila je u ponedjeljak da će započeti proces zapljene i oduzimanja 26 milijuna dolara od Granite Capital Holdings Ltd, tvrtke u vlasništvu sankcioniranog ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Ovo je prvi slučaj da kanadska vlada koristi nove ovlasti za pljenidbu imovine koja pripada sankcioniranim pojedincima, navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

'TO JE GLUPO' Kremlj odbacuje navode da će Bjelorusiju nagovoriti na ulazak u sukob s Ukrajinom

Ministrica vanjskih poslova Melanie Joly sada će razmotriti podnošenje sudskog zahtjeva za oduzimanje imovine, a ako uspije, prihod bi se mogao koristiti za obnovu Ukrajine i kompenzaciju žrtvama ruske invazije.

Joly je rekla da će "Kanada nastaviti pritiskati ruski režim i one koji su imali koristi od Putinove barbarske invazije na Ukrajinu".

POMOĆ PRI OBRANI Zelenski od Zapada traži pomoć u naoružanju, trebaju tenkove i dostavu protuzračne obrane

Predstavnici Granite Capital Holdingsa ili Abramovicha nisu bili dostupni za komentar, navodi Reuters.

Ruski oligarsi suučesnici su u invaziji i Kanada "neće biti utočište za njihovu nezakonito stečenu dobit", rekla je u izjavi kanadska ministrica financija Chrystia Freeland.

EKSKLUZIVNO IZ LUHANSKA Snimio ih je ruski dron: 'Imali smo pet minuta za bijeg'

Moskva svoju invaziju naziva "specijalnom vojnom operacijom" kojoj je cilj navodna "demilitarizacija" i "denacificiranje" svog susjeda. Kijev i njegovi saveznici, koji su uveli široke sankcije kao odgovor na invaziju, nazivaju je ničim izazvanim osvajačkim činom.

Kanada je uvela sankcije za više od 1500 pojedinaca i subjekata iz Rusije, Ukrajine i Bjelorusije od početka invazije 24. veljače.

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • nesminrec 22.12.2022.

    Od svega sto je zaplijenjeno,Ukrainci nece vidjeti centa....vec je to netko strpao sebi u dzep.

  • vilim1234 20.12.2022.

    Kanada je zemlja koja je imala velike koristi od Ruske invazije na Ukrajinu,to se odnosi i na nju

  • nJoy 20.12.2022.

    Neki sad brane kriminalni režim principima koji do takvih principa uopće ne drže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare