To je to što me zanima!

Kanadski premijer zbog izleta na Bahame je pod istragom...

Trudeau je suočen s oporbenim pitanjima o svojem putu na Otok Bell, privatni otok bogataša Age Khana, koji se nalazi u nacionalnom parku na Bahamima
Vidi originalni članak

Kanadsko tijelo za etički nadzor istražuje je li premijer Justin Trudeau prekršio zakone o sukobu interesa otišavši na novogodišnji odmor na otok na Bahamima koji posjeduje Aga Khan, što je prva takva istraga jednog premijera.

Trudeau je suočen s oporbenim pitanjima o svojem putu na Otok Bell, privatni otok bogataša Age Khana, koji se nalazi u nacionalnom parku na Bahamima. Prošli tjedan je rekao da je tamo odletio privatnim helikopterom.

U pismu jednom konzervativnom zastupniku s nadnevkom 13. siječnja Mary Dawson savezna povjerenica za sukob interesa i etiku, je rekla kako je "započela istragu" da bi utvrdila da li je Trudeauov put prekršio zakon o sukobu interesa.

Istraga bi mogla naštetiti Trudeau, koji je popularan iako njegovi Liberali imaju problema sa spornim troškovima, među kojima i ministra zdravstva zbog korištenja usluge luksuznih automobila u posjedu stranačkog pristaše.

Zadnja liberalna vlada, koja je izgubila vlast 2006., bila je okaljana korupcijskim sponzorskim skandalom u kojem su financijska sredstva ilegalno usmjeravana prema pristašama u Quebecu i Liberalnoj stranci.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • OrcaPerestrojka 18.01.2017.

    Za mene su pravi kanađani gorštaci koji samo vikom tjeraju bijele medeke. Ili oni koji se ne boje proći par metara od grizlija ili čopora vukova. Svi ostali su mamine mazice.

  • lotus_1 17.01.2017.

    Pa mora čovjek ići na Bahame, kad Kanada nema prirodnih "resursa".:)))

  • kameni22 17.01.2017.

    predsjednica je bila u radnom posjetu a ovaj na izletu...novinari 24. sata prestanite blatit predsjednicu.....vaša prezimena meni mnogo govore

Komentiraj...
Vidi sve komentare