To je to što me zanima!

Kancerogeni azbest našli u dvorani Vatroslav Lisinski

Zagreb: U koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" pronašli su kancerogeni azbest, koji je u ventilaciji i gipsanim pločama još od gradnje 1973.
Vidi originalni članak

Dobili smo rezultate ispitivanja koji su pokazala da je doista riječ o azbestu još iz vremena izgradnje 1973.godine, rekao je za Novi list Gordan Hanžek iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika priznajući da su stotine kilograma izolatora od kancerogenog azbesta ugrađene u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u Zagrebu. Iz gradonačelnikova ureda su rekli i da su već započeli pripremati demontažu starih gipsanih ploča i ventilacija.
- Otprilike riječ je o 640 metara dužnih cijevi koje su u ondašnje vrijeme prskane azbestom, sastojkom masovne primjene u cijeloj zemlji. Štetni materijal biti će izvezen iz zemlje s obzirom da u Hrvatskoj nema adekvatnih odlagališta za takve sastojke - kaže Hanžek. Raditi će u dva navrata, tri mjeseca ove godine i tri mjeseca u ljeto 2010. U međuvremenu planiraju pustiti posjetitelje u, po zdravlje opasnu, dvoranu na jesenjsku koncertnu sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • teri 17.06.2009.

    Eto opet posla za kuma :))))))

  • dolka 17.06.2009.

    Posljednja račenica članka primjer je senzacionalističkog novinarstva.

  • brko1 17.06.2009.

    Operne su ga se zvijezde onda dobro nadisale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare