To je to što me zanima!

Kao dva Pelješka mosta: U tri aerodroma ide 4,8 milijardi kn

To je jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina. Investicije najvećih zračnih luka financiraju se različito: kredit, fondovi EU i vlastiti novac
Vidi originalni članak

Tri najveće hrvatske zračne luke – Zagreb, Split i Dubrovnik – krenule su u investicije vrijedne čak 4,8 milijardi kuna (640 milijuna eura), što je jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina. Nakon što je domaće gospodarstvo zapalo u recesiju, malo je koja investicija krenula u realizaciju, piše Večernji list.

Cestogradnja je stala, realizacija planiranih ulaganja u željeznice više je nego skromna, zbog štednje gotovo sva državna poduzeća režu troškove za investicije, no aerodromi su pod zamahom ponajprije uspjeha hrvatskog turizma, koji ove godine bilježi ulaganje u 25 novih hotela vrijedno 500 milijuna eura, uspjeli izmaknuti zamci ekonomske krize. Vrijednost ulaganja u tri zračne luke, primjerice, više je nego dvostruko veća od vrijednosti gradnje pelješkog mosta s pristupnim cestama.

Više čitajte na Večernji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ZelenaHrvatska 23.06.2015.

    bitno da osječki aerodrom nema uvjete za sljetanje po noći i po magli tj po lošim vremenskim uvjetima,to ruglo izgleda kao da na njega slijeću samo poljuprivredni avioni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare