To je to što me zanima!

Pucnjava u Kanadi: Napadača ubila policija, drugi u bijegu?

Ottawa: Napadač, ili više njih, ispalili su u srijedu nekoliko hitaca kod spomenika poginulim vojnicima, u parlamentu i u trgovačkom centru. Ubijen je vojnik (30)
Vidi originalni članak

Nepoznati muškarac ispalio je u srijedu u 9.52 sati po lokalnom vremenu nekoliko hitaca kod spomenika poginulim vojnicima u kanadskom gradu Ottawa. Spomenik se nalazi u blizini državnog parlamenta, a jedan je svjedok rekao da je napadač nekoliko hitaca ispalio i u zgradi parlamenta .

Napadač je iz puške pucao u vojnika koji čuva spomenik, a onda je uletio u parlament i ispalio više od 30 hitaca, tvrdi svjedok.

Policija ne isključuje mogućnost da je bilo i više napadača. Prema zadnjim informacijama bila su dvojica. Jedan je napadač ubijen, a dugi je navodno u bijegu, piše CNN. Ubijeni napadač prema prvim informacijama nije povezan s islamističkim ekstremistima.

Navodno je u netko pucao i u trgovačkom centru koji se nalazi u blizini parlamenta.

Premijer je na sigurnom

BBC javlja da je u pucnjavi kod spomenika ozlijeđen vojnik (30) koji je kasnije preminuo . Premijer Kanade Stephen Harper je na sigurnom i napustio je parlament, napisao je na Twitteru njegov šef komunikacija.

Incident se dogodio nakon što je Kanada rizik od terorizma povećala s niskog na srednji.

U ponedjeljak je, podsjetimo, u Quebecu policija ubila muškarca koji je prešao na Islam. Muškarac je ubijen jer se namjerno zaletio u vojnike svojim automobilom, jednog je ubio, a drugog ranio.

Zatvorene vojne baze

Nakon napada u srijedu kanadska je vojska objavila da iz preventivnih razloga do daljnjega zatvara sve vojne baze. Sve policijske zgrade u Ottawi su blokirane, a blokirana je i zgrada američkog veleposlanstva.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • user_324973 24.10.2014.

    Ja se osjećam sigurno kod Eatons centre u srcu Toronto Vukova i medvjeda ima ali te niko ne tjera na njihovo područje obitavanja. Ima kriminala i mentalno oboljelih svugdje .kad čitam crnu kroniku is Hrvatske i is Canade čini mi se da ima više kriminala u Hrvatskoj koja ima isti broj stanovnika kao i Metropolitan Toronto. Gdje je veća sigurnost ? Možemo li uspoređivati jabuke i naranče :Gdje je bolje _? Gdje god napraviš život,biti će ti dobro .Hoću li se vratiti u Hrvatsku ? Sumnjam .Ovdje sam duže nego sam bio u Hrvatskoj .Good night -Laku noć.

  • conte 23.10.2014.

    opet musliman neki ili mi se samo čini..??

  • spalato60 23.10.2014.

    Kanađani koji su prišli na islam. Dokle ovo ludilo ide?

Komentiraj...
Vidi sve komentare