To je to što me zanima!

Kaos na jugu: Ulice pretvorene u bujice, jaki vjetar lomio grane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jako nevrijeme poharalo je Dalmaciju. Nakon ciklone Olivije, područje je zahvatila ciklona Pomet koja se premjestila sa zadarskog na šibensko i splitsko područje
Vidi originalni članak

Jako nevrijeme u subotu je poharalo Dalmaciju. Nakon ciklone Olivije, područje je zahvatila ciklona Pomet koja se premjestila sa zadarskog na šibensko i potom splitsko područje.  

U Zadru su u nekoliko trenutaka ulice pretvorene u bujice, nakon čega se snažna ciklona s otvorenog mora proširila na šibensko područje. Jako jugo lomilo je grane, dizalo valove i izazvalo pravu paniku, javlja HRT. 

U petnaestak žestokih minuta, ciklona je doslovce pomela Split i okolicu. Ostavila je slomljena stabla, uništene automobile, goleme lokve, blokirala promet. Dijelovi grada ostali su bez struje, a najopasnije je bilo na moru. Pokrenuto je nekoliko akcija traganja i spašavanja.

Nad našim najsunčanijim otokom Hvarom nadvili su se crni oblaci, a jako grmljavinsko nevrijeme s burom još jednom je donijelo kišu.


Idi na 24sata

Komentari 131

  • crni kos_1 25.08.2014.

    Priroda pamti i vraća. Tu je i posebna ideologija nemoćna. Šta su li Darwin i Marks (Staljin i Tito su bez veze, poznati zločinci) rekli o ovim problemima?

  • radilova kosa 24.08.2014.

    Ali sveti Vlaho samo im je maho, ajme....

  • kresimirvulic 24.08.2014.

    Ove godine se nisam pošteno ni okupao. Ljeta kao da nije ni bilo. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare