To je to što me zanima!

Kaos u središtu Atene: Zapalili trgovine, aute, bankomate...

Godišnjica policijskog ubojstva: Specijalci su suzavcem i vodenim topom odbili prosvjednike u boemskoj četvrti Egzarhiji. Pritvorili su oko stotinu prosvjednika
Vidi originalni članak

Ponovo neredi u Grčkoj. Prosvjednici su u središtu Atene u subotu navečer na policiju bacali Molotovljeve koktele, palili bankomate, automobile i trgovine po središtu grada . Specijalci su suzavcem i vodenim topom odbili prosvjednike u boemskoj četvrti Egzarhiji. Pritvorili su oko stotinu prosvjednika .

Šest tisuća prosvjednika došlo je obilježiti dan kad je 2008. policija ubila tinejdžera Aleksandrosa Grigoropulosa . Na svaku godišnjicu mladi organiziraju prosvjed, a ovogodišnji je  znak solidarnosti s Nikosom Romanosom (21) , očevicem ubojstva, samozvanim anarhistom, koji štrajka glađu i traži da mu dopuste odlazak na predavanja na sveučilišt u.

Romanos je u listopadu zatvoren zbog krađe, a štrajk glađu počeo je 10. studenoga. U kritičnom je stanju u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Avioooon 69 07.12.2014.

    Kad se male ruke složeee...

  • Herzog(315178) 07.12.2014.

    Njemci su dobili grčku bez ispaljenog metka , srušili su ih ekonomski ,kupili im nekretnine za male cijene i sada ih uče da štede jer moraju živjeti od onog što je ostalo . I nas čeka ista sudbina ako ova ili slična vlast ostane na kormilu države još koju godinu . Hrvatska je na ostatku ostataka ,Povijest se ponavlja .!

  • MAX 2010 07.12.2014.

    represivni aparat se u hr u zadnje vrijeme koristi protiv stanovništva od 7-77 bez mjere i potrebe pa svi šute.......osim jasno branitelja gdje im je pretvrdo pa mogu I logorske vatre u centru paliti tjednima...........ukratko prema poštapalici "malo nas je al smo govna".....

Komentiraj...
Vidi sve komentare