To je to što me zanima!

Kapetan Dragan nema više novca za plaćanje obrane?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
O izručenju Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj gdje je optužen za ratne zločine, odlučivat će se u utorak. Navodno si ne može priuštiti žalbu
Vidi originalni članak

Očekuje se da će sudac Dennis Cowdroy u utorak u Sydneyu odlučiti o žalbi Dragana Vasiljkovića na odluku Područnog suda Novog Južnog Walesa iz 2007. koji je ustvrdio da je 'Kapetan Dragan' podoban za izručenje. Uhitili su ga u Sydneyju 2006. na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala Republika Hrvatska. Od tada je u zatvoru. Po australskom zakonu, Vasiljković ima pravo uložiti ukupno tri žalbe različitim sudskim instancama. Kako piše The Age, prva žalba iz 2007. mogla bi mu biti i zadnja jer Kapetan navodno više nema novca za plaćanje odvjetnika. Vasiljković je navodno priznao sudu da strahuje od presude zbog manjka financija. Svojim je odvjetnicima navodno dužan 193.000 dolara. Po završetku postupka, odluku o izručenju donijet će australski ministar za pravosuđe i carinu. Vasiljković je medijima izjavio kako je ubijao, ali u borbi te da je vodio srpske vojnike, no odbijao je sve optužbe za ratni zločin.
Osumnjičen je da je 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Tereti ga se i da je kao zapovjednik jedinica za posebne namjene 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada i zauzimanja tamošnje policijske postaje, prigradskog naselja Jukinca, te sela Gornjeg i Donjeg Viduševca.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marin.0202 03.02.2009.

    Ma daj ga materima u ruke ciji su sinovi , muzevi i ocevi pod njegovim nozem smrt nasli. Samo jedna napacena zena zna smrtnu presudu izvrsiti na takvome

  • user_3576 03.02.2009.

    neka kupi konop za to sigurno još ima

  • boresky 02.02.2009.

    Ma on je sitniš,taj je veći glumac od Ramba,ono,neki fajter.Glavna trojka je krepala i trune,a to mi je žao!Sad bi ljudi slušali optužnice kao i za ove malene i čuli kako se zbio rat i zašto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare