To je to što me zanima!

Kapetan Dragan opet uložio žalbu sudu protiv izručenja

Visoki sud je već donio odluku o izručenju, no ministar unutarnjih poslova neće donijeti odluku o izručenju dok je u tijeku postupak pred Saveznim sudom
Vidi originalni članak

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podnio je još jednu žalbu australskom Saveznom sudu kako ga ne bi izručili Hrvatskoj. Očekuje se da će Savezni sud donijeti odluku o njegovoj žalbi tek 2. veljače. Visoki sud je, podsjetimo, već donio odluku o izručenju Vasiljkovića, koji se u Australiji koristi imenom Daniel Snedden, no ministar unutarnjih poslova Brendan O'Connor neće donijeti odluku o izručenju dok je u tijeku postupak pred Saveznim sudom. Kapetan Dragan trenutno se nalazi u zatvoru Silverwater u Sydneyju.

Hrvatska sumnjiči Vasiljkovića za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila. Zahtjev za izručenjem Australiji su uputili još 2006. godine.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • skeletor83 14.12.2010.

    e moj draganče doće ti hrvati glave

  • AntonioGolub 14.12.2010.

    hoće da prođe ko šljivančanin, neokrznut, pametan je, vidio je da ide srbima

  • berislae_1 14.12.2010.

    Eto,a toliko želio "umarširati" u Zagreb..sad kad ga zovu boji se..ma dođi čekamo te..a i u zatvoru te ćekaju..traži se nova cura..smrade bolje bi ti bilo da si se ubio,molit ćeš smrt ali neće doći..tko bi gori-sad je doli!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare