To je to što me zanima!

Kapetan Dragan ponovno se žali na izručenje u Hrvatsku

Bivši australski ministar unutarnjih poslova odobrio je izručenje Kapetana Dragana u studenom prošle godine nakon Vasiljkovićevih pokušaja da ospori hrvatski zahtjev
Vidi originalni članak

Odvjetnici optuženog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetana Dragana, žalili su se protiv njegovog izručenja iz Australije u Hrvatsku. The Australian javlja kako su istaknuli da će se u žalbi usredotočiti na prekomjernu duljinu tog sudskog postupka. 

Bivši australski ministar unutarnjih poslova, Jason Clare odobrio je izručenje Kapetana Dragana u studenom prošle godine nakon Vasiljkovićevih pokušaja da ospori hrvatski zahtjev. Inače, Hrvatska je zahtjev za izručenje podnijela 2005. godine. Kapetana Dragana traže zbog ispitivanja u vezi optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio paravojni zapovjednik u tzv. Krajini 1991. i 1992. godine.

Prema optužnici koju je objavilo tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubija i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava. Kapetan Dragan odbacio je sve optužbe.

>>> Kapetan Dragan optužuje za nehumane uvjete u zatvoru

Idi na 24sata

Komentari 47

  • nikolce 15.11.2013.

    Pa svi ti srbijanski heroji promjenili imena.neki se preodjenuli u vracare, ma onaj Mladic se skrivao po Vojvodinama itd. Pa zar u tim junacinama nema tog junackog ponosa da se postave i na sudsku tribinu poslije svojih nedjela.. Ovaj Dragan koji se igrao po Zapadno australskim golf terenima kao mr.Shneden, trazi toliko toga samo da ga ne izruce. Pa idi beno Kapetane Dragane. pa nece tebi Hrvati nista u tvome lepom zavicaju. Oni hoce samo da im pokazes groblja onih koje si masakrirao i poubijao. Ipak si mi se malo postarao. jel to od godina ili griznje savjesti macane. A volio bih te vidjeti ili negdje sresti. Mozda!

  • jelas 111 24.09.2013.

    obični kukulele bandit. chetnick.

  • papatach 24.09.2013.

    Sta se bre Dragance sekira? Sad ce nas jugo-premijer izmisliti novi zakon "Lex cheto" koji ce ga stititi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare