To je to što me zanima!

Kapetan je Hrvat: Upravljat će jednim od najvećih brodova

Jedan od najvećih: Teretni brod “Alexander von Humboldt” drugi je najduži na svijetu. Kršten je ovih dana u Hamburgu, a njime će upravljati iskusni hrvatski kapetan
Vidi originalni članak

Ovo je vrhunac moje karijere, rekao je na svečanosti u Hamburgu kapetan jednog od najvećih kontejnerskih brodova na svijetu Zlatko Kapović.

On će upravljati brodom “Alexander von Humboldt” koji je izgrađen u Južnoj Koreji kao jedan od najvećih na svijetu. Brod je dugačak 395 metara i širok 54 metra te može prevesti 16.000 kontejnera. Kapetan Zlatko Kapović radio je u Jadroliniji 20 godina, a školovao se u Rijeci. Brod kojim će upravljati je drugi iz serije. Prvim, pod nazivom “Marco Polo”, upravlja također hrvatski kapetan, Velibor Krpan, dok je njegov zamjenik Igor Šikić. Na istom brodu radi još sedam hrvatskih časnika.

Inače, u cijelom svijetu radi 11.704 hrvatskih brodskih časnika, što je impozantan broj s obzirom na broj stanovnika naše zemlje. Na prvom broju zastupljenosti su Filipinci i Kinezi s 58.000, tj. 51.500 časnika.

Od Njemačke do Azije

Brod “Alexander von Humboldt” prevozit će teret od Njemačke do jugoistočne Azije. Brod ima gaz od 16 metara. Sagradili su ga u Busanu u Južnoj Koreji.


Idi na 24sata

Komentari 128

  • kormilar 01.06.2013.

    Uvijek će biti mjesta za naše pomorce na stranim brodovima. Kapetane, svaka čast. Želim vam mirno more i svu sreću u životu.

  • millymilly 01.06.2013.

    Mirno more kapetane !!!

  • Hasenfefer 01.06.2013.

    HSV DOMINACIJA HRVATSKA

Komentiraj...
Vidi sve komentare