To je to što me zanima!

Kapetanu Draganu odbili su argumente protiv izručenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odvjetnik je priložio sudu dokumente sa suđenja za ratne zločine u RH te tvrdio kako su osuđivani Hrvati koristili služenje HV kao olakotnu okolnost
Vidi originalni članak

Australski viši sud odbio je u srijedu dokumente kojima je Dragan Vasiljković pokušao dokazati da mu se neće pravedno suditi u Hrvatskoj. Odvjetnik Kapetana Dragana priložio je sudu dokumente sa suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj 2005. godine te rekao da su osuđivani hrvatski vojnici koristili služenje u HV-u kao olakotnu okolnost i dobivali blaže kazne. Obrana je time ekstradicijskom sudu htjela dokazati neobjektivnost hrvatskih sudova. No, suci su ih odbili i kazali kako su im argumenti 'jadni' jer ne dokazuju da hrvatski sudovi ublažuju kazne za svoje vojnike na temelju političkog uvjerenja. Vasiljković ima pravo izlagati druge argumente koje mora pripremiti do 15. lipnja, a do tada ostaje u pritvoru u Sydneyu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • rokonja 19.05.2010.

    Kud bi kapetane, samo ti nama dojdi.

  • slavonac 91 19.05.2010.

    odi odi draganče..al bi ti ja presudio..samo šteta što ovi naši više vole presudit našim generalima a ne zločincima poput tebe go*no u*rano..već vidim neku kaznu od 10 god(ako i tolko)..dajte narodu da mu sudi..

  • niš koristi 19.05.2010.

    @bjondina13... :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare